Wie houdt van afgelegen wonen in een parkachtig gebied wordt op de Bultweg 16 in De Bult (provincie Overijssel) op z’n wenken bediend. Sinds een maand staat landgoed De Eese, bestaande uit maar liefst 14.450 m² grondoppervlak, namelijk in de etalage. De moderne villa van 607 m² ligt verscholen achter een “fraaie boslaan” en is voorzien van een eigen oprijlaan, sportschool, sauna, bioscoop (helemaal in 007-stijl) én binnenzwembad.

Oud landhuis nieuw leven ingeblazen op landgoed

De makelaar schrijft dat op deze locatie aanvankelijk een vervallen landhuis was gesitueerd, maar de huidige eigenaren het in samenspraak met een architect het oude landhuis nieuw leven ingeblazen. Ze namen het oude huis als basis, maar breiden het uit en zorgden ervoor dat het nu voldoet aan de huidige maatstaven en daarboven.

Het eindresultaat is een royaal leefhuis boordevol comfort met lichtinval, een eigentijds interieur en luxe voorzieningen. Vanuit de binnenruimtes kijken de nieuwe eigenaren enerzijds uit over de prachtige hoge bomen en struiken grenzend aan de Bultweg en anderzijds over landerijen en bossen.

Het object wordt gekenmerkt door overdekte terrassen met spots en aluminium schuifpuien, ingebouwde buitenhaard en een leistenen terras. Het pand is verdeeld over twee woonlagen, met in totaal zes slaapkamers, en onderaan is het souterrain met bioscoop, fitnessruimte, sauna, douche en zwembad.

‘Kroonjuweel op een magnifieke woonlocatie’

Elders in de woning is een hobbyruimte van 144 m² en het parkachtig perceel met tuinverlichting beschikt over een eigen oprijlaan en voldoende parkeergelegenheid voor wanneer er vrienden en familie over de vloer komen. “Een kroonjuweel op een magnifieke woonlocatie grenzend aan het bosrijke, glooiende en afwisselende landschap van landgoed De Eese”, aldus de makelaar. Het “kroonjuweel” in Friesland is daarom ook voorzien van een vraagprijs van € 2.395.000, slechts € 3.946 per vierkante meter.

villa