Menu

MacKenzie Scott vestigt zichzelf als meest gulle filantroop en schenkt $ 85 miljoen

De ex van Jeff Bezos staat in de Bloomberg Billionaires Index met een geschat vermogen van $28.4 miljard, terwijl dat in 2020 nog $ 60 miljard was

De ex van Jeff Bezos staat in de Bloomberg Billionaires Index met een geschat vermogen van $28.4 miljard, terwijl dat in 2020 nog $ 60 miljard was

Hoewel MacKenzie Scott haar vermogen niet zelf heeft opgebouwd, maar het verkregen uit de scheiding met Amazon-oprichter Jeff Bezos, die een kwart van de aandelen van zijn bedrijf moest afstaan, geeft ze haar rijkdom weg in plaats van het te investeren.

MacKenzie Scott is synoniem voor filantropie

Het lid van de The Giving Plegde hertrouwde met een scheikundeleraar Dan Jewett, maar dat hield niet langs stand en eerder deze maand werd bekend dat ze gaan scheiden. Deze ingrijpende gebeurtenis heeft geen effect op haar gulheid, want ze heeft maar liefst $ 85 miljoen gedoneerd om Girl Scouts en 29 van haar filialen te steunen, een jongerenorganisatie die Amerikaanse meisjes in het binnen- en buitenland helpt met hun droomleven te verwezenlijken.

De 52-jarige filantroop geniet nog steeds van een hoge notering in de Bloomberg Billionaires Index: met een geschat vermogen van $28.4 miljard, terwijl dat in 2020 nog $ 60 miljard was, bekleed ze de 41e plek, waarmee behoort tot de rijkste vrouwen op deze planeet is. En tegelijkertijd ook een van de meest gulle personen, ook al zal een donatie van tientallen miljoenen weinig verschil voor haar uitmaken.

“We zijn zo dankbaar voor het geschenk van MacKenzie Scott aan Girl Scouts”, zegt Sofia Chang, CEO van Girl Scouts, in een verklaring.  “De steun van al onze donateurs, inclusief deze genereuze donatie van mevrouw Scott, is van cruciaal belang om ons werk van nieuwe verbeelding en transformatie te realiseren.”

Girl Scouts, opgericht in 1912, geeft verder aan dat dit “de grootste donatie van één persoon in de geschiedenis van de organisatie” en hiermee kunnen voortbouwen op de visie van GSUSA om alle Girl Scouts te ondersteunen bij het nastreven van hun dromen.

Al meer dan $ 12 miljard gedoneerd

Net als een aantal andere miljardairs heeft Scott een krabbetlej gezet onder het initiatief van Bill Gates en Warren Buffet, The Giving Pledge, met een toezegging om de helft van hun fortuin weg te geven aan goede doelen. Ze is daarmee al lekker op weg, want op het moment van schrijven heeft ze over vier financieringsrondes al ruim $ 12 miljard weggegeven.

Aanbevolen artikelen