In april 2021 overtrof Khabane Lame, beter bekend als Khaby Lame, Gianluca Vacchi als het meest gevolgde Italiaanse account op TikTok. Inmiddels is hij met meer dan 150 miljoen volgers ook de meest gevolgde persoon wereldwijd en overstijgt hij op dat gebied onder meer grootverdieners als Addison Rae en Charli D’Amelio.

Khaby Lame’s onverwachte doorbraak

Het succes is behoorlijk snel gegaan. De 22-jarige Khaby Lame werd op op 9 maart 2000 geboren in Senegal, maar als baby verhuisde hij met zijn gezin naar Turijn, Italië. Ondanks dat hij het overgrote van zijn leven in Italië heeft gewoond, vertelde hij de New York Times dat hij geen Italiaans paspoort heeft en dus alleen beschikt over de Senegalese nationaliteit.

Dat heeft hem echter niet geremd in zijn online succes. Integendeel zelfs. Tijdens de pandemie in 2020 was de illegale jongen werkzaam bij een fabriek, maar na zijn ontslag besloot hij het over een ander boeg te gooien. Kort daarna uploadde hij zijn eerste video op TikTok en al snel begon het balletje te rollen.

In de beslotenheid en het comfort van het huis van zijn familie, begon hij komische sketches te maken. Zijn sarcastische gezichtsuitdrukkingen, in samengang met zijn handgebaren, terwijl niet zegt, slaagden erin een miljoenen dollars te verdienen en miljoenen volgers voor zichzelf te winnen, zonder maar één woord uit te spreken.

Vanwege zijn succes heeft hij genoegen gehad om video’s op te nemen met hedendaagse legendes uit de sport: van Formule 1-coureur Carlos Sainz tot voetballers als Zlatan Ibrahimovic, Kylian Mbappé en zelfs Lionel Messi herkende hem toen hij uit de catacombe liep. Maar ook met andere beroemdheden artiesten zoals Snoop Dogg en Jason Derulo.

@khaby.lame Don’t mess with us #ibrahimovic #zlatanibrahimovic #leanfromkhaby #learnontiktok @TikTok @tiktok creators ♬ original sound – Khabane lame

Volgens Forbes heeft de 22-jarige in 2021 naar schatting $ 10 miljoen dollar binnengehaald, zonder maar iets te hoeven zeggen. Op zich is dat geen verassing, aangezien Techiegamers al berekende dat Lame maandelijks zo’n $ 20.000 zou binnenharken. Ondertussen heeft hij de buitenwijk van Turijn ingewisseld voor Milaan, waar hij samen met zijn zaakwaarnemer resideert.

Jonge TikTokkers verdienen absurde bedragen

Ondanks dat hoge bedrag, was hij niet diegene die het meeste verdiende vorig jaar. Die eer moeten we namelijk geven aan de toen nog 17-jarige Amerikaanse Charli D’Amelio, die met € 15 miljoen aan inkomsten de best verdienende TikTok-ster was volgens zakenblad Forbes. Haar drie jaar oudere zus Dixie stond op de tweede plaats, met € 8,8 miljoen aan inkomsten.

Miljoen verdienen met dansvideo’s, sketches en zangopnames. Het klinkt als een sprookje, maar voor duizenden mensen is dit de realiteit. Toen YouTube steeds populairder werd kwamen we erachter dat kinderen al enorm e bedragen genereerden, maar personen op TikTok en Instagram kunnen er ook wat van. Niet voor niets verwachten de bedenkers dat de TikTok-app naar verwachting € 11,4 miljard aan advertentie-inkomsten zal gaan opleveren in 2022.

Lees ook: dit zijn de 5 rijkste TikTokkers ter wereld.