Wanneer je op zoek bent naar een luxe vakantiebestemming dan zijn de Verenigde Arabische Emiraten misschien wel wat voor jou! De Emiraten behoren tot de rijkste landen ter wereld en dit is zeker terug te zien. De meest grote, duurste en artistieke bouwwerken zoals de Burj Khalifa in Dubai. Je kunt reizen naar de Verenigde Arabische Emiraten met FTI. Meer weten over een luxe vakantie naar Dubai of Abu Dhabi? Lees dan snel verder.

Luxe vakantie in Dubai

Dubai is de perfecte bestemming wanneer je een relaxte strandvakantie wil combineren met shoppen. De uitgestrekte stranden met prachtige beachclubs bieden talloze mogelijkheden van heerlijke stranddagen. Daarnaast staat Dubai bekend om de grootste shoppingmall ter wereld waar honderden verschillende merken te vinden zijn. Van Prada tot Hermès, je vind het er allemaal. In de zomer kan het erg heet zijn in Dubai maar in de winter is de gemiddelde temperatuur 25 graden en dus een ideale winterzonbestemming. Kijk je ogen uit aan alle pracht en praal die de stad te bieden heeft en geniet van een heerlijk sterren diner op de mooiste plekken. Het meest luxe hotel van Dubai is de Burj Khalifa, dit hotel is niet alleen erg luxe het is ook het hoogste gebouw ter wereld. Je zal er dus een prachtig uitzicht hebben over de stad. Een echte jachten fanaat? Bezoek dan de Dubai Marina. Hier liggen de meest luxe en grootste jachten ter wereld. Ook kun je een boottocht maken die je brengt langs de hoge wolkenkrabbers en prachtige stranden. Houd je meer van wat actie? Doe dan dezelfde tocht op een jetski.

Abu Dhabi bezoeken

Tijdens je vakantie in Dubai is het ook mogelijk om Abu Dhabi te bezoeken en dat is zeker de moeite waard. Abu Dhabi is de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten waar het toerisme zeker in opkomst is. Er wordt meer en meer gewerkt aan prachtige bezienswaardigheden die je zeker niet wilt missen. Breng een bezoek aan het grootste symbool van de stad; de Sjeik Zayed Moskee. Dit is de duurste moskee die ooit gebouwd werd en wordt ook gezien als een van de mooiste moskeeën ter wereld. Je kunt de moskee dagelijks bezoeken en je ogen uitkijken door het prachtige goud. Wil je wat langer de stad ontdekken? Dan kun je slapen in een van de meest luxe hotels ter wereld, het Emirates Palace hotel. Ook kun je er genieten van een overheerlijk diner wanneer je alleen maar een dag in Abu Dhabi bent. Voor de echte autoliefhebber is het zeker aan te raden om een kijkje te nemen bij Ferrari world. Dit amusementpark is volledig gebaseerd op Ferrari en er worden ook vaak shows en tentoonstellingen gehouden.

Kortom, wanneer je op zoek bent naar een luxe vakantie dan zijn de Verenigde Arabische Emiraten zeker aan te raden. Unieke bouwwerken, overheerlijk eten in de mooiste sterren restaurants en shoppen bij de mooiste merken. Je doet het allemaal tijdens jouw reis naar Dubai en Abu Dhabi.