Over het algemeen zijn Nederlanders vrij gierig en de term ‘going dutch’ wordt zelfs gebruikt wanneer eenieder in een groep voor zichzelf afrekent. Ex-basketballer Shaquille O’Neal wil daar niets van weten en besloot na een date in een restaurant in New York een kwart ton te af te rekenen. Hij betaalde zijn eigen bon (met fooi), de staf en ook nog eens voor alle andere gasten die aanwezig waren die avond.

Shaquille O’Neal is in een gulle bui

Niet per se omdat hij een groot gat in zijn nog grotere hand heeft, maar gewoon omdat hij in een genereuze beu was.  Toegegeven, de voormalige professionele basketbalspeler heeft een vermogen van $ 400 miljoen, maar toch was het een genereuze zet – vooral omdat de rekening een flinke fooi bevatte.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DR. SHAQUILLE O’NEAL Ed.D. (@shaq)

De 50-jarige sportanalist genoot samen met een mysterieuze dame, die hij als zijn date beschreef, in een asian-fusionrestaurant, genaamd Jue Lan Club in New York, van peking-kip, garnalentempura en kipsaté. De vader van zes kinderen is immers gescheiden en single, dus wilde hij vast even de gentleman uithangen en indruk maken.

“Grootste fooi” dat het restaurant ooit heeft ontvangen

Maar zijn vrijgevigheid stopte daar nog niet: “Om het af te maken, betaalde hij ieders cheque die aan het dineren was in het restaurant”, waar meer dan 40 tafels bezet waren, vertelde een ingewijde bron aan Page Six. Die bron vertelde ook dat Shaq “extreem genereus” was voor het personeel en dat hij hen de “grootste fooi” schonk die ze ooit hebben ontvangen.

En alsof dat nog niet genoeg was, wilde hij blijkbaar de hele zaak privé houden, zodat de andere gasten niet zouden ontdekken dat hij het was, wat des te meer onderstreept uit wat voor hout de boomlange ex-prof is gesneden. Echter bleek iemand dus niet discreet te zijn en lekte het uit.

Shaq is niet de eerste beroemdheid die dit soort getallen neertelt een horecagelegenheid. Eerder deze maand gaf Johnny Depp maar liefst $ 60.000 uit in een Indiaas restaurant in London.