Met het Amsterdam Dance Event weer voor de deur kunnen de grote DJ’s rekenen op een veelvoud aan boekingen. Iets wat hun gage meer dan goed zal doen. En die hoge gage is goed terug te zien aan de vermogens van de grote DJ’s. Dit zijn, volgens Forbes, de 5 rijkste internationale DJ’s.

5. Steve Aoki – € 95 miljoen

Deze 44-jarige Amerikaan met Japanse roots gaat al lang mee in de dance-scène. In 1996 richtte hij zijn eigen platenlabel op, waarna in 2008 zijn eerste album “Pillowface and his Airplane Chronicles” verscheen. In 2012 bracht hij zijn album “Wonderland” uit, met lucratieve samenwerkingen met onder meer LMFAO en Linkin’ Park. Bekende nummers van Aoki zijn “Pursuit of Happines” en “Ultimate”. Aoki kenmerkt zijn shows door taarten het publiek in te gooien.

Door zijn lange carrière en arsenaal aan succesvolle hits heeft Aoki een geschat vermogen van zo’n € 95 miljoen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Steve Aoki (@steveaoki)

4. David Guetta – € 150 miljoen

Deze 54-jarige Fransman is misschien wel de bekendste en langst-meegaande DJ ter wereld. Hij begon zijn carrière als producent, en werkte onder andere mee aan de wereldhit “I Gotta Feeling” van de Black Eyed Peas.

In 2002 bracht hij zijn eerste “Just A Little More Love” uit. Zijn album “One Love” uit 2009 betekende de echte doorbraak van Guetta. Hierop stonden hits als “When Love Takes Over”, “Gettin’ Over You” en “Sexy Bitch”. 2011 betekende ook een succesjaar voor Guetta, met het uitbrengen van de wereldhits “Titanium” en “Without You”. David Guetta’s bijnaam luidt ook wel liefkozend “Grandfather of Electronic Dance Music”. In 2016 bracht Guetta ter ere van het EK voetbal in zijn thuisland Frankrijk “This One’s For You” uit, samen met Zara Larsson, en onlangs nog een parodie op “I’m Blue”.

Door zijn lange carrière en vele hits heeft Guetta inmiddels een vermogen van zo’n € 150 miljoen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door David Guetta (@davidguetta)

3. Tiësto – € 170 miljoen

Nederlands trots. Tijs Verwest, oftewel Tiësto, uit Breda. De 53-jarige Tiësto is ook al zo’n fenomeen in de muziekindustrie. Hij is niet voor niets verschillende keren gekozen tot beste DJ van de wereld. In 1997 richtte Tiësto samen met Arny Bink het label “Black Hole Recordings” op. Het label was onder andere verantwoordelijk voor de uitgave van bijvoorbeeld Armin van Buuren.

1999 betekende de doorbraak bij het grote publiek. Tiësto stal de harten van house-liefhebbers met zijn optreden tijdens Innercity in de Amsterdamse RAI. Zijn bekendheid werd door de jaren heen alleen maar groter door zijn vele optredens. Inmiddels heeft Verwest al een aantal megahits gescoord zoals “Red Lights”, “Wasted” en “Nyana”. Tiësto brengt nog steeds hit na hit uit, “The Business” en “The Motto” met Ava Max zijn hier goede voorbeelden van.

Tiësto heeft door de jaren heen een vermogen van € 170 miljoen vergaard.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tiësto (@tiesto)

2. Gianluca Vacchi – € 200 miljoen

Op nummer 2 staat een Italiaan, Gianluca Vacchi. Deze 55-jarige man uit Bologna staat naast zijn imposante carrière als DJ ook bekend om zijn vele tatoeages, grijze haar en baard en uitermate fitte lichaam. Deze man draagt met recht de term levensgenieter.

Vacchi is een echte alleskunner. Hij is wereldwijd beroemd door zijn dansfilmpjes op Instagram. Maar daarnaast is hij dus ook DJ, hij is ook ondernemer, auteur. Vacchi maakte eerder de nummers “LOVE”, “Viento en “Trump-It”. De Italiaan was een tijd onderdeel van het wereldwijd beroemde label Spinnin’ Records.

Hoewel Vacchi dus niet alleen DJ is, heeft de extravagante Italiaan een geschat vermogen van € 200 miljoen. Hoewel hij zelf beweert dat dit rond de € 700 miljoen ligt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gianluca Vacchi (@gianlucavacchi)

1. Calvin Harris – € 500 miljoen

Op de eerste plek van de rijkste DJ’s ter wereld vinden we de Schotse Calvin Harris met een geschat vermogen van € 500 miljoen. Opvallend: Harris is met zijn 38 jaar de jongste in deze lijst. Harris heeft een imponerende veelvoud aan hits op zijn naam staan.

Zijn carrière begon in 2006, waarna hij een jaar later met het nummer “Acceptable in the 80’s” zijn allereerste hit in het Verenigd Koninkrijk scoorde. 2009 betekende Harris’ definitieve doorbraak, met het album “Ready for the Weekend”.

In de jaren hierna reeg Harris de hits aan elkaar. “We Found Love” met Rihanna, “Summer”, “Blame” met John Newman, “How Deep Is Your Love” en “One Kiss” met Dua Lipa: het komt uit allemaal uit de hoge hoed van Calvin Harris.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Calvin Harris (@calvinharris)