De Armeens-Amerikaanse Cherilyn Sarkisian LaPiere, beter bekend als Cher, is de eerste artieste die in zes opeenvolgende decennia een nummer 1-hit wist te scoren in de Amerikaanse hitlijsten. De nu 76-jarige zangeres kan terugkijken op een uiterst succesvolle carrière, maar al de memories en/of rekwisieten die opgeslagen lagen in haar luxe villa in het Californische Malibu, moeten binnenkort wellicht verhuizen.

De ‘Goddess of Pop’ verkoopt namelijk haar omvangrijke landgoed in Italiaanse renaissancestijl. De artiest betaalde in 1989 $ 2,95 miljoen voor het onroerend goed en vermeldde het onroerend goed al eerder in 2009 voor $ 45 miljoen, blijkt uit gegevens op Realtor.com, maar nu, in 2022, rekent ze op haast het dubbele: $ 85 miljoen, meldt The Wall Street Journal.

Het overloopzwembad kijkt uit over de Stille Oceaan

Het landgoed, gebouwd in 1999, ligt op een immens perceel van 0,7 hectare. Het hoofdverblijf beslaat ongeveer 1.226 vierkante meter met gebogen ramen en deuren met uitzicht op de oceaan. Qua kamers zijn er in totaal zeven slaapkamers, een grote suite met meditatieruimte en twee kastenkamers. Ook is er zowel binnen als buiten een gym aanwezig en heeft het huis een eigen bioscoopzaal. Er is ook een apart poortgebouw, een overloopzwembad en een tennisbaan.

Cher liet het bouwen en uitbreiden naar haar persoonlijke smaak. Zo is bevat het object ook een klimaatgereguleerde pruikenruimte met 100 pruiken, gekalkte muren, bronzen deuren, kroonluchters, Italiaans marmer, een gastronomische keuken, een thuisgym en een bioscoop.

Oprijlaan met 40 palmbomen en binnenplaats in Malibu

Het huis van de Academy Award-winnende zangeres en acteur, dat bijna vijf jaar in beslag nam om te bouwen, ligt aan de Pacific Coast Highway en heeft een oprit met 40 palmbomen en een binnenplaats met een fontein.