Zlatan Ibrahimović. De Zweedse voetballegende gaat al jarenlang mee en heeft nog altijd net zoveel zelfvertrouwen als de jaren hiervoor. Inmiddels heeft Ibrahimović de gewoonte ontwikkeld om zichzelf elk jaar bij z’n verjaardag een Ferrari cadeau te doen. Gewoon omdat het kan. Dit jaar pakt de Zweed uit met niet één, maar met liefst twee exclusieve Ferrari’s.

Zlatan Ibrahimović’ 41e verjaardag wordt in stijl gevierd

De twee supercars, een Ferrari Daytona SP3 en Ferrari 812 Competizione A, zullen het wagenpark van de spits van AC Milan alleen maar meer volume geven. Op zowel Instagram als Twitter deelt hij een foto van een combinatie van zijn twee nieuwe aankopen. “Happy Birthday to Zlatan”, zo luidt de caption bij de foto.

Ibrahimović staat er om bekend een fervent autoliefhebber te zijn. Naast zijn twee nieuwe Ferrari’s beschikt hij ook nog over een Lamborghini Urus, maar liefst vijf Ferrari’s, Porsche 918 Spyder, Audi RS6 Avant en Maserati Granturismo MC Stradale.

Ferrari Daytona SP3

Van de Daytona SP3 zijn er slechts 500 wereldwijd geproduceerd. Niet gek dat de Zweedse spits er waarschijnlijk zo’n € 2 miljoen voor heeft betaald.

De wagen beschikt over een 6,5 liter twaalfcilinder benzinemotor. Deze levert zo’n 840 pk en de koppel bedraagt zo’n 697 Newtonmeters. De motor kan maar liefst 9500 toeren per minuut draaien. De Daytona is ontdaan van het hybridedeel in de zeventraps-F1-versnellingsbak, waardoor hij slechts 1480 kilo weegt. Daardoor is het mogelijk om binnen 2,85 seconden van 0 naar de 100 kilometer per uur te accelereren. Binnen 7,4 seconden zit u zelfs op de 200. De Daytona SP3 heeft een topsnelheid van zeker 340 kilometer per uur.

Ferrari Daytona SP3

Ferrari 812 Competizione A

De tweede nieuwe aanwinst van Ibrahimović is de Ferrarin 812 Competizione, die hem zo’n € 578.000 gekost heeft.

Ook van de Competizione A, wat staat voor Aperta, oftewel “open”, zijn er slechts 700 gemaakt. De 6,5 liter non-turbo motor die de wagen tot zijn beschikking heeft komt tot zo’n 830 pk, met een koppel van 692 Newtonmeters. Net als de Daytona SP3 gaat ook deze in 2,85 van 0 naar de 100 kilometer puur. Accelereren naar de 200 kilometer per uur doet ‘ie in 7,5 seconden. En ook de topsnelheid van deze Competizione ligt op de 340 km/uur.

In totaal heeft Ibrahimović zo’n € 2,5 miljoen betaald voor beide wagens.

Ferrari 812 Competizione A