Een vader-zoon-relatie kan op allerlei vlakken nogal complex zijn. Hoeft uiteraard niet zo te zijn, maar toch komt het geregeld voor. En al helemaal als het gaat om het nageslacht van een beroemdheid. Zoals iemand als 50 Cent. Zijn zoon, de 25-jarige Marquise Jackson, heeft op Instagram laten weten bereid te zijn om bijna $ 7.000 uit te geven om maar één dag met zijn vader door te brengen. Al lijkt het er sterk op dat het nogal cynisch bedoeld is.

$ 6.700 per maand aan kinderbijslag is te weinig

De zoon van 50 Cent is namelijk niet tevreden over de $ 6.700 per maand aan kinderbijslag, onthulde hij tijdens een Instagram Live-gesprek met Choke No Joke. Deze uitspraak ging viraal en zodoende werd de Amerikaan hevig bespot. Echter bleef hij bij zijn standpunt en deed er zelfs nog een schepje bij op.

“$ 6.700 per maand in de staat New York, reken maar uit”, zei Jackson eerder op Instagram. “Je hebt het over een Forbes-lister. Je hebt het over iemand die met iedereen problemen heeft. Je kunt niet zomaar in elke buurt wonen. $ 81.000 is geen substantieel bedrag. Je kunt niet zomaar overal wonen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @199viq

“Omdat jullie denken dat $6.700 zoveel geld is, vertel iemand mijn vader dat ik hem $6.700 zal betalen voor slechts 24 uur van zijn tijd, zodat we alles kunnen doen wat ik ooit met hem wilde doen als kind”, schrijf hij onder een foto waar met bankbiljetten de tekst ‘entitled’, ofwel ‘bevoorrecht’, is geschreven.

‘Broke’

Het is overduidelijk een verwijzing naar een foto die zijn vader, wiens echte naam Curtis James Jackson III is, die járen geleden een soortgelijk foto postte. In 2016 diende 50 Cent namelijk een faillissementsbescherming, maar de rechter wilde eerst weten of hij geheime geldvoorraden had die hij niet rapporteerde. In reactie daarop plaatste hij een foto met de geschreven tekst ‘broke’, ofwel ‘blut’, naar eigen zeggen met ‘nepgeld,’ om de vraagstelling te bespotten en om media-aandacht te genereren.

50 Cent

Foto: Instagram/50cent

“Alleen omdat ik in of naast een bepaald voertuig word gefotografeerd, een kledingstuk draag, een product vasthoud, naast wat een grote som geld lijkt te zitten of dure sieraden modelleert, betekent dat niet dat ik alles in mijn bezit heb”, betoogde 50 Cent in gerechtelijke documenten.

Dieptepunt tussen vader en zoon

Het is niet de eerste keer dat de zoon kritiek levert op zijn vader. En andersom idem dito. Waarschijnlijk zal hij dus niet ingaan op het aanbod. In 2018 werd een dieptepunt bereikt toen 50 Cent reageerde onder een foto waarop zijn zoon Marquise poseert naast Kenneth ‘Supreme’ McGriff, een aartsrivaal van zijn pa én tevens één van de verdachten van de moordpoging op 50 Cent in 2000. Hij schreef het volgende: “Als deze twee kleine n*****s door een bus worden aangereden, zou dat voor mij geen slechte dag zijn.’’