Liefhebbers van whisky opgelet! Het whiskyplatform Malts.com is nu voor iedereen beschikbaar. Of u nou een beginnende of ervaren whiskydrinker bent, er is een oneindig aanbod aan de beste whisky’s, dus er is voor ieder wat wils. Malts.com maakt u wegwijs in de complexe wereld van whisky’s en alles wat daarbij komt kijken.

Malts.com helpt u met het kiezen van de whisky die bij u past

Het nieuwe online verzamelpunt, dat eerder haar deuren opende in onder andere Oostenrijk, Duitsland en Engeland, is nu ook eindelijk beschikbaar in Nederland en België.

Whisky

Het platform biedt de gelegenheid om diep in de wereld van whisky te duiken, en zo door uitgebreide informatieverstrekking de beste fles te vinden. Het beschikt daarnaast over álle soorten whisky’s. Van de beste Johnnie Walker, tot de lekkerste Lagavulin. Malts.com heeft het. Het platform dient als ideale graadmeter voor gelegenheden met gasten of simpelweg voor uw eigen voorraad.

Malts.com biedt zelfs de kans om een fles te laten graveren! Zo wordt die cadeaugegeven speciale fles whisky toch een stuk persoonlijker.

Het platform biedt nog zoveel meer….

Maar Malts.com is meer dan dat alleen. Het platform verzorgt hiernaast ook de perfecte reis naar uw favoriete whiskydistilleerderij! Bijvoorbeeld de “Isle of Skye” in Schotland, daar waar de befaamde Talisker whisky’s voor het eerst het licht zagen. Al sinds 1830 is deze distilleerderij een belangrijke schakel in het fabriceren van de allerbeste whisky’s.

Whisky

Naast winkel, encyclopedie en reisgids is proeven bij Malts.com zeker niet uitgezonderd. Met de zogeheten “What’s your whisky?” tasting tool wordt het kiezen van een whisky naar uw smaak een flink stuk vereenvoudigd. Op deze manier kunt u de whisky selecteren die het allerbest in uw smaakpalet past. Zo weet u in ieder geval zeker dat de juiste smaken in huis worden gehaald.

Launch Event betekende een wereldreis door de wondere wereld van whisky

Op 26 oktober waren wij te gast bij het launch event van Malts.com in het centrum van Amsterdam. We werden meegezogen in een ontdekkingsreis die zijn weerga niet kende, en zo konden we ons vergapen aan de meest lekkere en exclusieve whisky’s. Met uitgebreide informatiesessies van Nederlands beste whiskykenner Herman van de Meij (ook wel “The Herminator”) genoemd, was dit een reis om over naar huis te schrijven.

Malts

Om te beginnen waanden we ons in de prachtige locatie ‘The Mayor Manor’. Tijdens de tasting en foodparing mochten wij genieten van 6(!) overheerlijk whisky’s die werden gevolgd door de bijpassende hapjes uit de keuken. Dit allemaal om de smaak van de whisky optimaal te kunnen proeven.

Afsluitend aan de whisky-workshop mochten wij kennismaken met de kunst van het blenden van de whisky. Zo moesten we een blend te creëren die zo dicht mogelijk in de buurt zou komen van de Black Label van Johnnie Walker. Een ervaring om niet te vergeten.