Menu

Amazon-oprichter Jeff Bezos belooft het meeste van zijn fortuin weg te geven

Hoewel hij geen details of deadlines wereldkundig maakte, zal het presumptief om tientallen miljarden gaan

Hoewel hij geen details of deadlines wereldkundig maakte, zal het presumptief om tientallen miljarden gaan

In navolging van het schenken van $ 100 miljoen aan zangeres Dolly Parton (winnares van de Courage and Civility Award), heeft Jeff Bezos, samen met zijn partner Lauren Sanchez, in een interview met CNN gezworen het meeste van zijn fortuin weg te geven. Hoewel hij geen details of deadlines wereldkundig maakte, zal het presumptief om tientallen miljarden gaan.

Vermogen van Jeff Bezos is flink geslonken

Momenteel schat Bloomberg zijn vermogen namelijk op $ 124 miljard. Uiteraard uitzonderlijk veel geld, helemaal voor een individu, maar een poos geleden was het stukken met. In feite is het circa $ 70 miljard dan voorheen als gevolg van een daling van de waarderingen van Amazon, waar hij uitvoerend voorzitter van de raad van bestuur is. Daarnaast is de Amerikaan ook eigenaar van The Washington Post en Blue Origin.

The Giving Pledge is een campagne gestart door Bill Gates en Warren Buffet waarmee ze rijken willen stimuleren om het meest van hun vermogen te schenken aan goede doelen Honderden zakenlieden en miljardairs hebben zich al aangesloten bij dit initiatief en Bezos lijkt hier dus ook voorstander van te zijn, ook al heeft hij niets ondertekend.

“Het moeilijkste is om erachter te komen hoe je het op een hefboomwerking kunt doen”, zei hij in het interview over de beste manier om geld te doneren. “Het is niet makkelijk. Amazon bouwen was niet eenvoudig. Het kostte veel hard werk, een stel zeer slimme teamgenoten, en ik merk – en ik denk dat Lauren hetzelfde vindt – dat filantropie erg op elkaar lijkt.”

Jeff Bezos verleende dus weinig specificaties, maar deelde wel dat de donaties gericht zullen zijn op het bestrijden van klimaatverandering en de “verdeeldheid” in het Amerikaanse openbare leven, met name de politieke stijd tussen de republikeinen en democraten. Bezos heeft in ieder geval al $ 10 miljard dollar toegezegd voor een “Earth Fund”, een investeringsgroep die strijdt tegen klimaatverandering.

Ex-vrouw MacKenzie Scott

Wellicht is Bezos geïnspireerd door zijn ex-vrouw MacKenzie Scott. Inmiddels heeft zij al miljarden geschonken aan goede doelen van het geld dat zij verkreeg tijdens de veelbesproken scheiding. Ze strooit met miljoenen alsof het niets is. Eind oktober doneerde ze nog $ 85 miljoen aan Girl Scouts en sinds haar eerste scheiding, de tweede is in volle werking, heeft ze maar liefst $ 14 miljard weggegeven.

Aanbevolen artikelen