Justin Bieber is bijna een jaar lid van de Bored Ape-club, maar zal daar langzamerhand minder enthousiast over zijn. Bored Ape Yacht Club NFT’s dalen immens in waarde deze maand, met een koerswaarde die ongeveer 88% lager is ten opzichte van de piek in april.

Justin Bieber kocht in januari Bored Ape-NFT voor $ 1,3 miljoen (500 ETH)

In januari van dit jaar telde de Canadese popzanger Justin Bieber zo’n $ 1,3 miljoen (500 ETH) neer voor het eigendomsrecht op een afbeelding uit de ‘Bored Ape Yacht Club'(BAYC)-collectie, de Bored Ape #3001. Op dat moment leken NFT de next vest thing, maar nu de cryptomarkt ineenstort, worden ook de non-fungible token meegesleurd naar het onvermijdelijke graf.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Justin Bieber (@justinbieber)

Waarde is met 88% gedaald

Als we het uitdrukken in dollars, kocht Bieber de NFT, met een zielig kijkende aap, voor $ 1,3 miljoen. Deze investering is ondertussen circa 88% in waarde gekelderd doordat het vertrouwen kwijt is en doordat de waarde van Ethereum, waar NFT’s mee verhandeld worden, daalde. Er is nu dus nog maar zo’n $ 69.800 van over, maar dat blijft wisselen, aangezien de koers ook blijft veranderen.

November is een bittere maand voor de eigenaren van Bored Ape-NFt’s, aangezien de bodemprijs in dollar sinds het begin van de maand met 33% is gedaald. Daar speelt de heisa rondom cryptomunt- en beurs FTX een doorslaggevende rol in. Zo goed als alle cryptomunten, maar met name Ethereum en Bitcoin, verloren hun waarde en dat beïnvloede linea recta ook de NFT-waarderingen.

Echter hoeven we geen medelijden te hebben met de 28-jarige Canadese artiest. Sinds zijn doorbraak in de muziekindustrie in 2007 heeft hij een fortuin bij elkaar weten te sprokkelen. Boekingen stromen weer binnen na de coronabeperkingen, de ene sponsordeal volgt de andere samenwerking op en volgens Forbes verdient Bieber naar schatting $ 1 miljoen per nacht op tournee.