De lotterij winnen is maar voor een selecte groep geluksvogels weggelegd. Echter kan niet iedereen goed omgaan met een immense som geld, want keer op keer zien we het mis gaan. Een onbekende man uit China is in ieder geval erg op zijn hoede. In de angst dat zijn vrouw en kind lui zouden worden vanwege het fortuin, kwam hij de prijs ophalen vermomd in een felgeel cartoon-kostuum.

Chinees valt in de prijzen, maar houdt het geheim voor zijn vrouw, kind en rest van de familie

De man arriveerde op 24 oktober bij het Guangxi Welfare Lottery Distribution Center in de hoofdstad van de regio, Nanning, om het gewonnen prijzengeld in ontvangst te nemen.. Hij verklaarde, ondanks zijn anonimiteit, dat hij al meer dan 10 jaar deelnam aan de loterij en voorheen al een aantal kleinere prijzen had gewonnen. Daardoor bedacht hij een nieuwe strategie: elke keer een nieuwe reeks getallen te kiezen, maar koos er een paar jaar geleden voor om vast te houden aan een favoriete reeks. En met succes dus.

De Chinees, genoemd als ‘Li;, zei dat hij opgetogen was over de overwinning, maar zijn identiteit wil verbergen en zo de jackpot geheim te houden voor zijn vrouw en kind – maar ook zijn familie. “Ik heb mijn vrouw en kind niks verteld uit angst dat ze te zelfgenoegzaam zouden worden en in de toekomst niet of niet meer hard zullen werken”, zei Li tegen Nanning Evenening News.

Chinese

Foto: Guangxi Welfare Lottery Center

Omgerekend € 30,6 miljoen, exclusief belastingen

‘Li’ kocht 40 loten voor omgerekend zo’n € 11 in de autonome regio Guangxi Zhuang. Ieder lot bevatte dezelfde zeven nummers en volgens Nanning Evening News troffen alle zeven nummers, wat overeenkomt met een uitbetaling van 5,48 miljoen yuan per ticket. In totaal komt dat neer op iets minder dan 220 miljoen yuan, omgerekend circa € 30,6 miljoen

Ongeveer 5 miljoen yuan, omgerekend circa € 700.000, doneerde hij rechtstreeks aan het goede doel en hij liet verder weten niet zeker te zijn wat hij met het resterende bedrag gaat doen. Bovendien gaat er ook nog een gedeelte naar de fiscus, want ook in China dient er belasting te worden betaalt over loterijwinsten.