Na tijden van onrustigheid en oplopende spanningen zijn Cristiano Ronaldo en Manchester United vorige week uit elkaar gegaan. Terwijl zijn jeugdclub binnenkort mogelijk verkocht gaat worden, is de Portugees bezig met de volgende stap in zijn carrière. Want de 37-jarige is nog niet uitgespeeld.

Cristiano Ronaldo krijgt bod uit Saudi-Arabië

CBS Sports heeft gemeld dat Cristiano Ronaldo een astronomisch aanbod ontvangen uit Saudi-Arabië. De Portugese ster kan bij Al-Nassr maar liefst $ 225 miljoen, omgerekend € 216 miljoen, in drie jaar tijd bijschrijven. Ofwel € 72 miljoen op jaarbasis.

Al-Hilal zit al langer achter de sterspeler aan, maar die club krijgt concurrentie van de grote rivaal. Al-Nassr, in handen van de Saudische kroonprins Mohammed Bin Salman, die overigens ook eigenaar is van Newcastle United en uit was op Inter Milaan, heeft namelijk serieuze interesse om CR7 te lokken.

Volgens ingewijden van CBS Sports is de interesse van de negenvoudig landskampioen “sterker dan ooit”.  “Omdat er in de zomer contact is gelegd, wordt aangenomen dat de gesprekken relatief ver gevorderd zijn, maar wachten op de definitieve beslissing van Ronaldo. Als hij ervoor kiest om het aanbod te accepteren, vertellen bronnen aan CBS Sports dat het niet lang zal duren voordat de deal rond is.”

CR7 trakteert in Qatar

Vooralsnog heeft de doelpuntenmachine volle focus op het WK in Qatar. Onlangs trakteerde hij de volledige selectie op een etentje in het nieuwe Tatel de Doha, waar hij samen met onder meer Rafael Nadal mede-investeerder van is. Zo’n diner kan hij met gemak aftikken, want, zoals u weet, behoort Ronaldo samen met Lionel Messi en Kylian Mbappé tot de best betaalde voetballers ter wereld.

In 2020 werd hij volgens Forbes de allereerste actieve ’teamsportatleet’ die $ 1 miljard aan carrière-inkomsten overtrof en L’Équipe meldde dat Manchester United jaarlijks € 31.560.000 aan hem kwijt was. Mocht Ronaldo ingaan op het bod uit Saudi-Arabië, vangt hij dus meer dan het dubbele ten opzichte van het salaris van zijn vorig werkgever. Echter is het aanzienlijk minder dan Kylian Mbappé. Hij verdient volgens Le Parisien  € 630 miljoen in drie jaar bij PSG.

Benieuwd wie de grootverdieners zijn op het WK in Qatar? Lees dan dit artikel