De 4e zoon van de oprichter van de Verenigde Arabische Emiraten, sjeik Hamad bin Hamdan Al Nahyan, beschikt over een van de meeste opvallende en onconventionele wagenparken die we hebben mogen aanschouwen. Boordevol aparte SUV’s, hardcore trucks en gigantische 10-wielers. Zijn verzameling aan 4×4-voertuigen ter wereld heeft een plek bemachtigd in het Guinness Book of Records.

In deze publicatie richten we ons tot zijn Dodge Ram 4500. In vergelijking met zijn andere eigendommen is deze in de basis niet zo spectaculair, maar het zwembad in de laadbak brengt daar verandering in.

Dodge Ram met zwembad achterin

Om dit mogelijk te kunnen maken werd de wielbasis flink verlengd worden en een zeil neergelegd worden zodat het water op z’n plaats blijft. Een koud kunstje voor het lid van de heersende koninklijke familie van de Verenigde Arabische Emiraten, die over een geschat vermogen van $ 20 miljard beschikt.

De auto met een verlengde wielbasis heet “Al-Banish” en hoewel het zwembad in de laadbak een fijne toevoeging is, zeker met het klimaat in de VAE in gedachte, laat de wendbaarheid van de auto te wensen over. Er zijn verder niet veel details beschikbaar over de gestrekte truck, behalve dat hij de standaard 6,7-liter Cummins-dieselmotor van de Ram behoudt.

De Rainbow Sheikh plaatste een paar jaar geleden zelfs een video op YouTube, waarin u kunt zien hoe hij de SUV test met een beklimming in het zand. Maar dat is alweer een poos geleden. Want net als de meesten van zijn eigendommen, kruipt hij niet meer achter het stuur van deze gepeperde SUV, want het apparaat staat tentoon in het Off-Road History Museum in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).