Don de Jong is inmiddels een gevestigde naam binnen het Nederlandse YouTube-landschap. Met slechts 23 jaar heeft De Jong al een behoorlijk scala aan prachtige bolides op zijn naam staan. Eerder reed hij al een Audi RS6, maar zijn Lamborghini Huracán Performante was misschien wel zijn extravagantste speeltje. Een aantal maanden kocht De Jong wederom een RS6 met als doel “de dikste RS6 van Nederland” te maken. En de eerste stap lijkt nu gezet te zijn.

Don de Jong

De 23-jarige Don de Jong is één van de grootste YouTubers des lands. Vorig jaar behaalde hij de gouden mijlpaal van 1 miljoen abonnees. Hij begon in 2018 echt actief met vloggen en amusements-video’s, en dat heeft hem geen windeieren gelegd. De Jong is inmiddels bezitter geweest van verschillende Audi RS6’en en een Lamborghini Huracán Performante.

Onlangs maakte De Jong met een post op Instagram bekend wederom een Audi RS6 op de kop te hebben getikt. Maar dit keer met een nieuw, ambitieus doel. Hij wil namelijk “de dikste RS6 van Nederland” maken. De Jong heeft zijn wagen inmiddels in een andere kleur gewrapt en een opvallende widebody gegeven. Het project van De Jong is nu dus officieel afgetrapt.

Audi RS6 C7

De nieuwe widebody op de RS6 van Don de Jong

Hoewel De Jong de wagen met een zwarte kleur kocht, is deze nu gewrapt naar een opvallende baby-blauwe kleur. De wagen heeft daarnaast ook een Duke Design widebody-pakket gekregen. Zo zijn de wielkasten flink verbreed, wat hem waarschijnlijk noodzaakt om bredere velgen onder de RS6 te zetten. Ook is de motorkap voorzien van een stukje glas, zodat de motor te zien is. De gehele widebody heeft hem zo’n € 30.000 gekost.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Don de Jong 😝 (@dondejong_)

Het vernieuwde uiterlijk verandert overigens niks aan de prestaties van dit monster. Met zijn 4,0 liter twin-turbo V8-motor behaalt de RS6 zo’n 560 pk. De 4WD-automaat heeft een begrensde topsnelheid van 250 kilometer per uur.

Het is nog wachten voor we de Audi op de openbare weg kunnen bewonderen. De Jong is ambitieus, en wil onder meer ook nog custom velgen, nieuwe uitlaten en een custom race stuur toevoegen. Wij zijn benieuwd hoe dát eruit komt te zien.