Er zijn slechts een aantal wedstrijden gespeeld, maar de match tussen Argentinië en Saudi-Arabië zal ongetwijfeld de boeken in gaan als een van de meest opmerkelijke. Het Zuid-Amerikaanse onder leiding van captain Lionel Messi kon de verdediging van de golfstaat niet kraken en moesten zelfs een nederlaag incasseren. Het werd 2 tegen 1. Op 26 november moet Saudi-Arabië zich opnieuw bewijzen, want dan staat Polen op het programma.

Regering Saoedi-Arabië heeft nationale feestdag uitgeroepen om overwinning van Argentinië te vieren

Saoedi-Arabië heeft zelfs een nationale feestdag uitgeroepen om de overwinning te vieren en iedereen vrij gegeven. Deze vliegende start riep tevens een opmerkelijk gerucht de wereld in. Kroonprins Mohammad bin Salman al-Saoed zou namelijk toegezegd hebben een Rolls-Royce Phantom aan iedere speler van Saoedi-Arabië te schenken als bedankje.

Echter moeten we dit gerucht met een korreltje zout nemen. Maar om dat verder toe te lichten, moeten we eerst even de geschiedenisboeken in duiken. Het zou namelijk niet de eerste keer zijn dat Saoedi-Arabië succes zou behalen op een groot toernooi als dit. Tijdens de 15e FIFA Wereldbeker in 1994 in de Verenigde Staten schopte Saoedi-Arabië de tweede ronde, ondanks dat het een van de laagst gerangschikte teams was.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FIFA World Cup (@fifaworldcup)

Bij thuiskomst werd de selectie en technische staf warm onthaald, maar werden ook getrakteerd. De toenmalige koning schonk namelijk een Rolls-Royce aan spits Saeed Al-Owairan voor het scoren van een doelpunt tegen België. Dus hoewel er geen officieel bericht uit Saoedi-Arabië is, zijn we benieuwd of de geschiedenis zich zal herhalen. Volgens Vandaag Inside worden de auto’s vandaag al uitgedeeld.

De hoofdtrainer van het Saoedi-Arabische voetbalelftal, de Fransoos Herve Renard, selecteerde 26 speler om mee te nemen naar Qatar. Al zouden die allemaal een Phantom ontvangen, is daar een bedrag van € 4.246.000 mee gemoeid. Dat is geen geld voor Mohammad bin Salman al-Saoed. De leider van Public Investment Fund beschikt namelijk over een geschat vermogen van bijna € 596 miljard.