Wie goed doet, goed ontmoet. Althans zo gaat het gezegde, want in de werkelijkheid gaat het toch vaak anders. De goudeerlijke Anouar wandelde onlangs over het perron van het treinstation in Frankfurt, nadat hij zijn moeder had bezocht, toen hij plots een cheque zag liggen met een bedrag van ongeveer € 4,6 miljoen. “Er stond zo’n groot bedrag op dat ik het niet eens kon uitspreken”, vertelt hij aan Duitse media.

Man levert gevonden miljoenencheque van Haribo in

De cheque bleek afkomstig van een supermarktketen en bleek bestemd voor Haribo, afkomstig van de supermarktketen Rewe. Toen hij de snoepfabriek informeerde over zijn vondst, droeg de juridische afdeling van de Haribo hem op de cheque te vernietigen en een bewijs daarvan op te sturen. Anouar gehoorzamende en daarmee leek alles afgedaan.

Echter stond er een paar dagen later een bezorger voor de deur met een pakketje. Haribo. In inhoud betrof zes snoepzakjes als beloning. De goudeerlijke vinder is van mening dat het nogal karig is, zeker voor een bedrijf met een jaaromzet van iets minder dan € 2 miljard, maar daar is Haribo het duidelijk oneens over.

De Duitser vindt dat het snoepbedrijf zich er “goedkoop vanaf heeft gemaakt”

Een paar dagen later kreeg de Duitser als beloning zes zakjes snoep opgestuurd van Haribo. “Daar hebben ze zich toch wat goedkoop vanaf gemaakt”, oordeelt de man. “Ik heb het bedrijf miljoenen bespaard.” Haribo is zich daarentegen van geen kwaad bewust en laat in een reactie weten dat de cheque op naam was en dat alleen zij het bedrag konden innen. Daarom besloten ze gewoon hun ‘standaardpakket’ op te sturen.