In 1993 vergaarde Den Blijker zijn eerste succes in toen nog kortstondige culinaire loopbaan, maar sinds 2005 begon hij zijn gezicht te laten zien in diverse tv-programma’s, zoals Herrie in de Keuken met niemand minder dan Gordon Ramsay. De keukenprins probeerde € 2 miljoen winst op zijn Rotterdamse paleis te behalen, maar heeft ingezien dat dat niet gaat lukken. Want waarom zou hij anders € 300.000 van de vraagprijs afhalen?

Rotterdamse villa van tv-kok Herman den Blijker is voor échte bourgondiërs

In 2004 kocht de tv-kok deze twee-onder-een-kapwoning aan de Straatweg in het Rotterdamse stadsdeel Hillegersberg en nu, zo’n 18 jaar later, wil hij er het viervoudige voor terug. Het werd een aantal maanden geleden (op maandag 9 mei 2022) op de markt gezet als “Rotterdamsch meest excentrieke woningen” en als een huis voor bourgondiërs waarbij alle zintuigen worden geprikkeld. Want uiteraard is de keuken op Straatweg 149 van het hoogst haalbare niveau.

Den Blijker

“Buitengewoon veel exclusieve materialen, ongekend fraai natuursteen, technische gadgets die het leven luxe omarmen én een keuken die in geen enkel ander huis te vinden is, waar je jezelf als een ware chef-kok kunt uiten”, legt de Rotterdamse Vastgoed Makelaardij uit.

€ 250.000 korting

Destijds betaalde Herman den Blijker er € 543.900 voor, terwijl er nu € 2,5 miljoen voor gevraagd wordt. Bij een succesvolle verkoop zou de tv-kok dus richting de € 2 miljoen winst kunnen noteren. Maar zover lijkt het nooit te komen. Op zijn hoogtepunt wist Den Blijker maar liefst 12 restaurants tegelijkertijd succesvol te laten draaien, dus onderhandelen kan hij wel. Ook met de prijsverlaging naar € 2.250.000, komt de ras-Rotterdam niets te kort.

Herman den Blijker

Met 435 m2 aan eigen grond wordt de woning volledig beveiligd door camera’s en een alarmsysteem. Verder is het object hoogwaardig afgewerkt met exclusieve materialen en de achtertuin is gelegen aan een landelijk weiland dat grenst aan de Bergse Achterplas. Dus, wie biedt?

Herman den Blijker Rotterdamse woonkamer - Pure Luxe