Wie graag van diners buitenshuis houdt, maar last heeft van hoogtevrees kan een bezoekje aan restaurant Atmosphere in Dubai maar beter overslaan. Dit restaurant bevindt zich namelijk op een hoogte van zo’n 442 meter. “At.Mosphere’ is het hoogst gelegen restaurant ter wereld, 442 meter boven de grond in de Burj Khalifa en met uitzicht op alle meest iconische bezienswaardigheden van Downtown Dubai.”

Atmosphere in Dubai

Atmosphere Restaurant bevindt zich in Dubai in de wereldberoemde Burj Khalifa (met 828 meter het hoogste gebouw ter wereld) en geeft u als bezoeker de keuze voor een high tea, lichte lunch of exclusief diner. De exclusieve gerechten die u worden geserveerd kunnen in de luxe lounge op bijna 450 meter boven de grond worden genuttigd. Vanuit deze lounge kunt u genieten van een panoramisch uitzicht op de skyline van Dubai en de Arabische Golf. Naast dit uitmuntende uitzicht is ook het eten wat u wordt voorgeschoteld van zeer hoge klasse. Alle Europese gerechten worden bereid met louter verse ingrediënten.

Gerechten die erg populair zijn in Atmosphere Restaurant zijn oesters, foie gras en wagyu biefstuk. Als het uw geluksdag is krijgt u een tafel aangewezen aan de rechterzijde van het restaurant. U heeft dan een perfect uitzicht op The Dubai Fountain. Vergeet dus niet op tijd te reserveren en plan ver vooruit wanneer u tijdens de zonsondergang aanwezig wil zijn in het restaurant. Uiteindelijk is elk tijdstip van de dag natuurlijk geweldig om te ervaren vanuit de lounge. Omringd zijn door de wolken én lekker eten klinkt toch als muziek in de oren?

Over muziek gesproken, Atmosphere Restaurant beschikt over een Resident DJ. Zo kunt u naast uiterst keurige gerechten ook nog van bijpassende muziek genieten. Deze DJ is elke dag van 21:00 – 01:00 aanwezig en zorgt gedurende deze tijden voor een gezellige en ontspannen sfeer. De vrije uurtjes van deze vaste DJ zijn dus in de ochtend wanneer de Morning Coffee In The Clouds plaatsvindt. U kunt gedurende deze tijden in alle rust en op hoge hoogte wakker worden onder het genot van een goede kop koffie. Er is dan keuze uit de meest exclusieve koffiesoorten.

Kopi Luwak

Zo staat de welbekende Kopi Luwak bovenaan de koffiekaart. Dit is de duurste koffie ter wereld en Atmosphere Restaurant doet daar nog een schepje bovenop. Zo bieden ze de Kopi Luwak Gold Capuccino aan. Deze kop koffie bevat naast de allerbeste koffie ter wereld ook nog vlokken bladgoud van 24 karaat. Al dorst gekregen?