Terwijl er overal in de wereld verschrikkelijke dingen plaatsvinden, maken we ook de ineenstorting van Kanye West mee. Mentaal lijkt het al langere tijd niet goed met hem te gaan, voornamelijk na de scheiding met zijn ex-vrouw Kim Kardashian, maar ook zakelijk gezien brokkelt zijn imperium af. Hij verloor naar eigen zeggen $ 2 miljard in één dag, maar zijn fans zijn vastberaden om hem weer stinkend rijk te maken.

Vermogen van Kanye West keldert na antisemitische uitlatingen

Echter is Kanye West’s daadwerkelijke fortuin lastig te schatten, want zelf is hij het keer op keer niet eens met de schatting van bladen als Forbes. Het Amerikaanse zakenblad schatte zijn vermogen tot voor kort op $ 1,5 miljard, maar volgens hen is daar inmiddels, nadat de samenwerkingen met Gap en Adidas zijn stopgezet en een playlist van Apple Music is gehaald, nog ‘maar’ $ 400 miljoen van over

Niet om medeleven mee te hebben, want de Amerikaanse rapper heeft dit allemaal toch echt aan zichzelf te danken, ook al moeten we oppassen met wat we schrijven, want het lijkt alsof hij in een soort waanwereld leeft. Treurig eigenlijk. Desondanks kunnen de reeks antisemitische opmerkingen niet door de beugel en was een stopzetting van samenwerkingen onvermijdbaar. Vorig week meldde CNN zelfs dat de mensen die dicht bij Ye staan zich “volledig bewust” zijn van zijn obsessie met Nazi-leider Adolf Hitler.

‘Maak Kanye West weer een miljardair’

Kanye West, nu Ye, hoeft echt niet ineens op de kleintjes te gaan letten, want zoals Newsweek opmerkte, hebben fans van Ye geprobeerd maar liefst $ 53 miljoen naar zijn adres te sturen middels een GoFundMe-verzamelactie. Eén van de belangrijkste fondsenwervers, opererend onder de vertaalde naam ‘Maak Kanye West weer een miljardair’, voordat hij van het GoFundMe-platform werd verwijderd.

$ 53 miljoen aan schulden

Het is geen geheim dat de liefde van zijn fans diep zit, en ze vinden het ongetwijfeld niet erg om geld naar hem toe te gooien. Maar het doel om hem terug te brengen naar boven die $ 1 miljard grens is niet alleen openlijk ambitieus, maar praktisch onmogelijk. Ook werden de campagnes gestort om hem te helpen met het verlossen van $ 53 miljoen aan schulden.