De eigenaren van Buytenplaets Amsteldyck hadden volgens de makelaar als missie een compleet huis te bouwen met alle mogelijke voorzieningen. Als eindresultaat is er een pand van 674 m² uit de grond gestampt met een fraaie privétuin met de “beleving van een volwassen privépark”. Daarin is niet overdreven, want het perceel beslaat maar liefst 17.650 vierkante meters. “De steiger voor een boot aan de Amstel maakt het buitenleven compleet.”

Buytenplaets Amsteldyck aan de Amstel werd gebouwd in 2002

Het ontwerp, het terrein en de naam suggereren dat het pand al decennia lang meegaat, maar schijn bedriegt. Het herenhuis met bijhuis is in 2001 door een architect ontworpen en een jaar later gebouwd. Bij beiden bouwwerken is rekening gehouden met de omgeving en daardoor is ervoor gekozen om het huis te verhogen, waardoor het uitzicht ultiem tot z’n recht komt.

Na verloop van tijd toch uitgekeken om de bomen en het gras? Dan kunt u een duik doen in het binnenzwembad, stoom afblazen in de thuisgym of even tot rust komen in de wellness (met o.a. een sauna) om vervolgens toch in de wijnkelder te belanden. U bent tenslotte een bourgondiër of u bent het niet.

Buytenplaets Amsteldyck

De volgende bewoner moet kiezen in welke van de zeven slaapkamers hij of zij gaat slapen en in welke van de vier badkamers de tanden worden gepoetst. Anders kunt u eventueel ook afdruipen richting de kraan in de keuken, waar het cilinder-vormige, glimmende kookeiland de show steelt.

Vergunning om uit te breiden is aanwezig

Onder het rietdak van het met organische vormen ontworpen hoofdhuis zien we verder dat de woonkamer aan het op het zuidwesten gelegen zonneterras grenst en hoewel het huis al riant is, is het mogelijk om aan de hand van vergunningsvrij uit te bouwen en extra bijgebouwen te realiseren.

Ziet u het al helemaal voor u om gewapend met een kop dampende koffie de ochtenddauw tegemoet te lopen in de Paleiselijke tuin? Dan moet u contact opnemen met Broersma Wonen. Daar kunt u namelijk een bod inbrengen op de woning die in de markt is gezet met een vraagprijs van € 5.950.000.