Heb je een kleine slaapkamer? Hier kun je nog altijd iets fraais van maken! Je moet wat beter nadenken over de keuzes die je maakt, maar met een beetje inspanning, wordt het de slaapkamer van je dromen. Zeker met deze tips!

Hoofdrol voor het bed en beddengoed

Laat het bed de hoofdrol spelen, juist als je weinig ruimte hebt in de slaapkamer. Kies allereerst een mooi bed uit, waar je ’s avonds met plezier in kruipt. Ook belangrijk: ga voor een goed matras, passend bij jouw wensen. Zo slaap je als een roosje! En ben je eigenlijk wel blij met je beddengoed? Ga voor elegant en tijdloos beddengoed, zoals een Vandyck dekbedovertrek. Het oog wil ook wat. Slaap daarom onder beddengoed waar jij vrolijk van wordt. Of dat nu een minimalistisch design is in een enkele kleur, of juist beddengoed met een print erop – de keuze is helemaal aan jou.

Klein bed in de slaapkamer

Hoewel het bed dus een hoofdrol speelt en een luxe uitstraling kan krijgen, is het tegelijkertijd slim om doordacht met de beschikbare ruimte om te gaan. Verkies een eenpersoonsbed boven een tweepersoonsbed, zodat je nog wat plek vrij houdt in de ruimte. Gelukkig heb je genoeg keuze voor een 1 persoons dekbedovertrek! Ga trouwens ook na wat je fijn materiaal vindt om onder te slapen. Van klassiek katoen tot luxe katoensatijn: er zijn uiteenlopende opties. Zet het bed in de hoek, tegen een muur aan. Of misschien kun je het bed zelfs precies inbouwen tussen twee muren in, naast het raam bijvoorbeeld.

Werk in de hoogte

Dé manier om ruimte te besparen? Werk in de hoogte! Misschien is een hoogslaper wel een optie, zodat je onder je bed een bureau of kastje kwijt kunt. Of denk aan een hoog bed, met aan de onderzijde lades en kastruimte. Ga liever voor hoge, smalle meubels dan brede meubels. Denk aan de kledingkast: laat ‘m tot aan het plafond komen. Met een krukje of trapje erbij kun je ook bij de hoogste planken komen.

Lichte kleuren

Hoe je de slaapkamer optisch groter kunt laten lijken? Kies voor lichte kleuren. Met donkere kleuren in de slaapkamer lijkt de ruimte namelijk meteen een stuk kleiner en krapper. Dat wil je liever voorkomen. Van de verf op de muur tot de kleur van de meubels, alles telt hierin mee. Met een witte slaapkamerinrichting zit je goed. Maar je mag ook wel voor iets meer sfeer kiezen, met bijvoorbeeld zand, beige of lichtgrijs. Of wat dacht je van pastelkleuren, zoals zachtroze of -groen?

Less is more

De laatste tip die we je willen meegeven: zorg dat de kamer niet bomvol staat. Dit geldt zowel voor de benodigdheden in de ruimte als voor de accessoires die je er kwijt wilt. Heb je veel kleding? Misschien kun je het (deels) elders in huis opbergen. Kies voor een paar decoratiestukken, zoals een schilderijtje en een plant, maar maak de slaapkamer niet te druk. Door de rust te bewaren, kun je er beter ontspannen!