De 71-jarige Jim McIngvale, bijgenaamd ‘Mattress Mack’, is een zakenman pur sang en tegelijkertijd een enorm bofkont. Onlangs haalde hij krantenkoppen nadat hij een wedschap won van maar liefst $ 75 miljoen door te wedden op favoriete Amerikaanse honkbalclub, Houston Astros. Videobeelden doken op waarop is te zien hij een deel van zijn vergaarde winst met een kruiwagen richting zijn privéjet manoeuvreert.

Mattress Mack

McIngvale groeide op in een echt ondernemersfamilie in Texas en na zijn studie aan de universiteit ging hij aan de slag bij een buurtwinkel. Toen hij op het gegeven moment ontslagen werd besloot hij het over een andere boeg te gooien. Hij werd aangenomen bij een meubelzaak en dat inspireerde hem om zijn eigen zaak op te zetten, genaamd Gallery Furniture.

Hoewel hij begon in een verlaten modelwoningpark langs een snelweg, is het bedrijf is uitgeroeid tot een succesvolle onderneming. De start was moeizaam, maar een aantal commercials, die hij financierde met zijn laatste spaargeld, veranderde alles. In de jaren 80′ speelde hij de hoofdrol in een aantal commercials, waarin hij afgebeeld is in een matraskostuum. Dat leverde hem de bijnaam ‘Mattress Mack’ op.

De man durft dus risico’s te nemen en zette $ 10 miljoen in op de winst van het honkbalteam. Dat bleek een goede keuze, want na afloop was hij zo’n $ 75 miljoen rijker. Naar verluidt is het het hoogste bedrag dat is uitgekeerd in sportweddenschappen in de Verenigde Staten.

Geld verplaatsen naar zijn privéjet met behulp van zijn kruiwagen

De Amerikaan is van de oude stempel en houdt zijn fortuin liever bij de hand, in plaats van op de bank. Op Twitter dook een video op waarin is te zien hoe de 71-jarige McIngvale $ 10 miljoen van zijn gewonnen geld met een kruiwagen richting zijn privéjet vervoert. “Het lijkt erop dat een reis naar de chiropractor op de tap staat”, schreef ‘Mattress Mack’ boven de video die hij deelde.