De McLaren Senna is de verpersoonlijking van McLaren’s DNA in de meest extreme vorm. Van het pijlsnelle model zijn slechts 500 eenheden gemaakt, maar enkelen zijn al gesneuveld. Eerder deze week dook beeldmateriaal op van een gecrashte McLaren Senna, die onderdeel uitmaakt van de ‘The Hamilton Collection‘

Kostbare McLaren Senna crasht

De officiële onthulling van de McLaren Senna, vernoemd naar de Braziliaanse Formule 1 -coureur Ayrton Senna, vond plaats op de Autosalon van Genève in 2018. Het betekende de derde toevoeging in de McLaren Ultimate Series, voortbouwend op het succes van de F1 en de P1. De Senna is grotendeels gebaseerd op de McLaren 720S en zit vol met carbon fiber.

Dat lichtgewicht materiaal is perfect voor sportauto’s zoals deze, maar tegelijkertijd wel erg kwetsbaar. Dat blijkt wel uit de onderstaande video’s, waar de aftermath van een crash met een Senna in ‘Black and Napier Green‘ en een aantal andere auto’s te aanschouwen is. Vooral de linker vleugeldeur is er slecht aantoe.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Supercar Fails (@supercar.fails)

The Hamilton Collection

Het 2019 model werd pas een aantal weken geleden toegevoegd aan de collectie en volgens de nieuwe eigenaar nam hij deze over van de Canadese muziekproducer Deadmau5, die vorig jaar nog zijn McLaren P1 liet veilen. Deze zogenoemde The Hamilton Collection(heeft niks te maken met F1-coureur Lewis Hamilton, maar is opgezet met als missie “geld in te zamelen voor belangrijke doelen” en “ongeëvenaarde toegang te bieden tot unieke en exotische voertuigen”.

Ondertussen heeft de collectie indrukwekkende vormen aangenomen met leden als een Lamborghini Countach, Rolls-Royce Ghost, Nissan GTR, Ford GT, McLaren P1, Ferrari LaFerrari, Bugatti Chiron, Lamborghini Urus, Porsche 918 Spyder en Pagani Huayra. Tezamen bevatten de voertuigen een waarde van circa € 30 miljoen. De waarde is ietwat gedaald, aangezien de Senna, ter waarde van circa € 1 miljoen, na het zien van de beelden toch in waarde is gedaald.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Supercar Fails (@supercar.fails)