Voormalig boksicoon Mike Tyson heeft in meerdere interviews aangegeven dat hij voor en na zijn gevechten cannabis gebruikt voor ontspanning. Hij opende zelfs een ranch die volledig in het teken staat van de rookbare plant, zijn wondermiddel voordat hij de ring betrad. Het is bedoeld als een toevluchtsoord voor mensen die willen uitrusten en ontspannen terwijl ze onbeperkt high kunnen worden.

Wietgebruik van bokslegende Mike Tyson

“Ik vecht al meer dan 20 jaar, en mijn lichaam heeft veel slijtage. Ik heb twee operaties gehad en ik gebruikte marihuana om mijn zenuwen te kalmeren, en het zou de pijn wegnemen… Maar eerder hadden ze me op die opiaten, en die opiaten hadden me helemaal verknald”, legt Tyson uit in een podcast.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mike Tyson (@miketyson)

Ondanks dat maken vechtsportfans zich zorgen over de medische toestand van de 56-jarige. Eerder deze week werd de Amerikaan gespot in een rolstoel op het vliegveld van Miami en een andere keer met een wandelstok. Zelf voelt hij ook aan dat zijn tijd op aarde wellicht aan een einde komt. “Allemaal gaan we op een dag dood. Als ik tegenwoordig in de spiegel kijk en mijn gezicht zie, denk ik: wow, mijn houdbaarheidsdatum komt heel snel dichterbij.”

In 2019 onthulde hij bij de podcast Hotboxin‘ hoeveel dollars hij maandelijks oprookt.”Wat roken we per maand? Het is ongeveer $ 40.000 per maand”, antwoordde hij op de vraag die hij zichzelf stelde. Echter moeten we u er wel op attenderen dat Tyson in dat antwoord de term ‘we’ gebruikt, dus die tienduizenden aan wiet wordt ongetwijfeld gedeeld met vrienden. Bovendien zou niemand op deze aarde elke maand zoveel kunnen consumeren, zonder daar blijvende schade aan op te lopen.

Daarnaast gebruikt de oud-prof niet alleen wiet. “Ik hou ervan om paddenstoelen te nemen en te roken voordat ik ga vechten. Ik neem elke dag psychedelica, paddenstoelen,” legde Tyson deze week uit aan Muscle and Health Magazine.

‘Lollapalooza van cannabis’

In een andere podcast legde hij uit dat zijn ranch voor $ 500.000 aan wiet verkoopt aan apotheken in Californië, maar hij negeert de gouden regel: don’t get high on your own supply. Zijn co-host tijdens de podcast, Eben Britton, onthulde dat ze ongeveer 10 ton per maand verwerken, wat opnieuw een verdomd grote hoeveelheid wiet is.

Zijn 165 hectare grootte ranch in Zuid-Californië moet de thuisbasis zijn van een hele reeks toeristische attracties, waaronder het zogenoemde Kind Music Festival, dat hij en zijn zakenpartner Rob Hickman omschrijven als ‘de Lollapalooza van cannabis’. Deze feestelijke locatie stelt bezoekers in de gelegenheid om van marihuana te genieten, naar muziek te luisteren en meer te weten te komen over de gezondheidsvoordelen van het ‘medicijn’.

Echter was het experiment op de Tyson Ranch een mislukking vanwege slecht management en gebrek aan kennis over cannabis. Eind 2021 werd Adam Wilkens, die meer dan 32 cannabismerken gelanceerd, ingesteld om het project nieuw leven in te blazen. “Daarom ben ik voor Tyson 2.0 hier, en ik ben verheugd om dit keer het cannabismerk van Mike echt te lanceren.”