Nederland staat er aardig vol mee: rijtjeshuizen. De typische Nederlandse rijtjeshuizen hebben vaak allemaal dezelfde soort indeling. Voordeur, toilet in de gang, keuken en woonkamer. Een aantal architecten waren klaar met deze eentonige ontwikkeling en hebben hun creativiteit losgelaten op een aantal opvallende ontwerpen voor rijtjeshuizen. Een rijtjeshuis was nog nooit zo chique.

Rijtjeshuis nog steeds ontzettend populair

Een rijtjeswoning is in Nederland nog steeds populair. De huizen zijn vaak groot genoeg voor een gezin en hebben in principe voldoende ruimte. Voor een gemiddeld gezin is een rijtjeshuis simpelweg de meest betaalbare en handigste optie.

Rijtjeswoning

Het maakt niet uit in welke stad u een rijtjeswoning zoekt, de indeling is vaak overal hetzelfde. Een rijtjeshuis zou alleen qua smaak en inrichting veranderd kunnen worden.

Architecten maken een nieuw, verrassend ontwerp voor rijtjeshuizen

De architecten Jeroen Atteveld en Dingeman Deijs hebben een rijtjeshuis ontworpen die hetzelfde woonoppervlakte heeft, maar totaal anders is ingedeeld. Een rijtjeshuis is normaliter redelijk klein, waardoor de twee ontwerpers dus extra veel nadruk hebben gelegd op ruimte. Het eerste wat opvalt bij het bekijken van de ontwerptekeningen is de enorme ruimte die is ontstaan in het midden van de woning. Deze ruimte geeft een heus penthouse-gevoel.

Ontwerp Rijtjeswoning

Daarnaast is veel gebruik van licht, waardoor het effect sowieso is vergroot. Wat nog meer opvallend is zijn de verkleinde slaapkamers. Vaak nemen bedden al zeker een kwart van de kamer in beslag. In het ontwerp is gebruik gemaakt van simpele bedsteeën, waardoor er veel ruimte overblijft. Of het ontwerp daadwerkelijk in gebruik genomen gaat worden is onduidelijk, maar out-of-the-box is het zeker.