De Duitse sportautofabrikant Porsche heeft hun nieuwe ambitieuze project ontwikkeld. Dit keer gaat het niet om een nieuwe extravagante sportwagen, maar om een heuse limited-edition soundbar. De soundbar wordt gemaakt van het iconische roestvrijstalen uitlaatsysteem van de 911 GT3.

Soundbar laat op talloze manieren geluid klinken

De soundbar kan zowel aan de muur gehangen worden als rechtop zetten middels een meegeleverde voet. Het geluidssysteem beschikt over een 2.1.2 virtueel geluid rondom, met Dolby Atmos DTS HD-streaming. Er zijn daarnaast meerdere 4K HDMI-poorten te vinden. Ook is er de mogelijkheid om met Bluetooth te verbinden. Er is zelfs Apple Airplay, Google Chromecast en Spotify Connect in het apparaat geïntegreerd.

Porsche Soundbar

Daarnaast kan de soundbar in meerdere kamers gesynchroniseerd worden, en kan ook verbinding maken met andere Porsche-soundbars. De vernieuwde bars zullen ook werken met hoog-geavanceerde Porsche Originals-geluidsproducten, die overigens wel met hetzelfde WiFi-netwerk verbonden dienen te zijn.

Porsche bracht eerder soundbar van uitlaatsysteem 911 uit

Het is niet voor het eerst dat Porsche met een dergelijk project op de proppen komt. In 2016 fabriceerden ze ook al een 911-soundbar. Het nieuwe systeem, voortgekomen uit de 911 GT3, is echter vele malen groter en geeft een nog helderder geluid. De kracht van het systeem is ook uitgebreid, van 2- naar 300 watt.

Het uitlaatsysteem lijkt rechtstreeks van de auto te zijn afgehaald. De hoogglans en matzwarte uitlaatuiteinden accentueren het strakke contrast met het ontwerp. Als u één van de exclusieve soundbars wilt bemachtigen, dient u snel te zijn. Porsche is van plan slechts 500 soundbars te maken, tegen een adviesprijs van omgerekend € 8990. Porsche beweert dat het apparaat vanaf nu te verkrijgen is bij Porsche Design Stores, geselecteerde Porsche Centra en online. Het komt echter nog niet naar boven in de zoekresultaten.

Porsche heeft ook wat bedacht voor de mensen die geen groot, delicaat systeem in de woonkamer willen hebben hangen, namelijk een losse 911-speaker, een uitlaatstukje van de Porsche 911. Deze gaat 16 uur mee en zal zo’n € 429 kosten.

Porsche 911 Geluidssysteem