Prins Harry en prins William staan al sinds hun huwelijk in het middelpunt van negatieve media-aandacht. Dat zorgde er mede voor dat ze het Verenigd Koninkrijk inruilde voor de plaats Montecito in de Amerikaanse staat Californië. Daar voeden ze hun twee kinderen op, maar met de nodige hulp. Waar William en Kate aan één nanny genoeg hebben, hebben Harry en Meghan een zoektocht geopend naar een tweede nanny. En wie deze functie zal bekleden, wordt in ieder geval rijkelijk beloond.

Prins Harry en Meghan zoeken tweede nanny

Op Twitter gaat een vacature van de website Monster rond voor een nanny. Het is afkomstig van een gezin uit Montecito met twee kleine kinderen en doordat de locatie van de woning erbij vernoemd is, lekte het al gauw uit dat de vacature rechtstreeks van het adres van de hertog en hertogin van Sussex komt. Kennelijk heeft het koninklijke geen tijd om de volledige opvoeding van hun kinderen op zich te nemen en zijn ze op zoek naar een tweede nanny.

“Een gezin uit Montecito met twee jonge kinderen wil graag een ervaren en professionele oppas inhuren om hun kinderopvangteam te versterken”, luidt de vacature. Het betreft een fulltime baan, bestaande uit drie en een halve dag: driemaal 7:30 uur tot 19:30 uur en één keer per week een halve dag in de ochtend.

De verantwoordelijkheden voor de nieuwe nanny bestaat uit “de dagelijkse zorg voor de kinderen, inclusief toezicht houden op hun maaltijden met de chef-kok, deelnemen aan leeftijdsgebonden activiteiten en reizen met het gezin ’s nachts of op korte uitstapjes.” Ook wordt er van de kanidaat verwacht dat diegene het oudere kind (lees: Archie) naar de kleuterschool te brengen. De familie zorgt voor het vervoersmiddel.

Uursalaris is niet mis

Niet iedereen kan zich zomaar aanmelden, want er zijn een aantal eisen aan verboden. Zo moet de potentiële werknemer over een geldig rijbewijs beschikken, EHBO en CPR-gecertificeerd zijn én moet kunnen zwemmen. Indien dat allemaal het geval is, zal er een vergoeding tegenover staan van $ 35 tot $ 45 per uur.

“Meghan Markle gedraagt zich als een monster achter de schermen”

Hoewel het salaris fantastisch is, schijnt Meghan moeilijk te zijn om mee samen te werken. In 2019 deed een voormalige nanny in 2019 een boekje over haar open. “Meghan Markle gedraagt zich als een monster achter de schermen”, zei de nanny tegen Amerikaanse mediaoutlets. “Ze wil alles controleren. Baby Archie was nog niet eens 7 weken oud toen ze alweer op zoek ging naar een nieuwe nanny. Ze heeft zoveel schrik dat haar kindje zich zal hechten aan iemand anders. Ze verdraagt het daarom niet zo goed als anderen de baby lang vasthouden.”

Wellicht speelt een incident in het verleden een rol hierin. In haar podcast Archetypes, die in augustus in première ging, vertelde Meghan Markle het schokkende verhaal van de brand die uitbrak in de kinderkamer van Archie tijdens de Sussex’ tour door Zuid-Afrika. Gelukkig vielen er geen gewonden, maar hierdoor zal ze hoogstwaarschijnlijk nóg voorzichtiger zijn met wie ze in de buurt van haar kinderen laat.