De kiellegging van Project Venus van scheepswerf Heesen Yachts uit Oss zit erop en daarmee is de eerste fase van de bouw aangebroken. Het 55 meter lange YN 20655-jacht maakt deel uit van de Steel Series, waarvan de dit achtste is, en zit boordevol met de “nieuwste functies” en “ontwerpinnovaties”. Volgens Heessen zijn de buiten- en binnenruimtes ruim genoeg om ontspanning te vinden en te socializen, maar alsnog kan ze aanmeren bij de meest charmante jachthavens in de Middellandse Zee.

Project Venus is een van de “kroonjuwelen”

De De kiellegging van Project Venus vond plaats bij Talsma Shipyards in Friesland. Dit is de laatste stap in de productie van het nieuwe Heesen 55m Steel superjacht, dat haar zusterschepen zal vergezellen als “een van de meest succesvolle ontwerpen in de Heesen-vloot.”

“We zijn verheugd om deze mijlpaal in de bouw van YN 20655, Project Venus te vieren”, aldus Friso Visser, CCO van Heesen. “Onze Steel Series van 55 meter is een van de meest succesvolle in de geschiedenis van Heesen. We pionierden in de bouw van superjachten op speculatie in de jaren 2000 met de lancering van de 37-meter-serie. Met 55 meter is Venus een van onze kroonjuwelen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Heesen Yachts (@heesenyachts)

Eigenaarsappartement van 82 vierkante meter op het hoofddek

12 gasten kunnen worden ondergebracht in zes passagiershutten, waaronder de eigenaarsappartement van 82 vierkante meter die zich bevindt vooraan op het hoofddek. Deze hut is voorzien van een Frans balkon, bereikbaar via een schuifdeur, en een afgelegen zitgedeelte in de buitenlucht fungeert als een privé-toevluchtsoord in de open lucht voor de trotste eigenaar.

Het elegante en gestroomlijnde profiel is in lijn met het Heesen-DNA en het design omvat een kenmerkend ‘haaientand’-motief. Indien alles volgens plan verloop zal het jacht in het voorjaar van 2025 beschikbaar zijn voor levering.

Ook het jacht Project Serena uit de Steel Series, waarvan de romp op 27 oktober bij Talsma Shipyards werd gedraaid, is in aanbouw. Deze is onlangs verkocht door Arcon Yachts Monaco en Heesen plaatste een video van de gebeurtenis op hun YouTube-kanaal. Bekijk de video hieronder!