Porsche heeft samen met Adidas sneakers gemaakt, Aston Martin deed het met Hogan, Automobili Lamborghini verkoopt ook sneakers en McLaren introduceerde in de zomer van dit jaar de ‘all-purpose’ HySpeed-sneaker. Kortom: automerken maken graag uitstapjes naar andere markten en ook Bentley kan niet achterblijven.

Exclusieve Bentley-sneakers

De uiterst gelimiteerde lijn aan Bentley-sneakers zijn uiteraard geïnspireerd door de modellen van het Britse automerk en zal tijdens de Art Basel Miami’s Design Week officieel onthuld worden. Het gaat om 10 paar op maat gemaakte Adidas Forum Low-sneakers die, helaas voor sommigen, al zijn gereserveerd door klanten én verzamelaars van de Mulliner-afdeling.

Bentley-sneakers

Voorafgaand aan de samenwerking bezocht de The Shoe Surgeon de Bentley-campus in Crewe om zich onder te dompelen in de luxe autofabrikant. Eenmaal daar ontdekte hij materialen, afwerkingen en analyseerde hij de op maat gemaakte elementen die Bentley toepast bij het fabriceren van hun auto’s.

“Er zijn zoveel overeenkomsten tussen Bentley en The Surgeon. Het respect voor het ambacht, de kwaliteit en de integriteit. De hele fabriek is gewoon een geweldige plek om te bezoeken – om gepassioneerde mensen te zien creëren, hun kunst te laten zien en te laten zien wat ze leuk vinden met de verschillende processen. Die energie is gewoon next level.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bentley Motors (@bentleymotors)

“Creativiteit en op maat gemaakt ontwerp zijn consistent verweven in ons DNA en zijn dat al sinds 1919, vooral als het gaat om onze privé-carrosseriebouwdivisie van Mulliner”, zegt Christophe Georges, president en CEO van Bentley Americas in een verklaring. “Verbinden en produceren met een gelijkgestemde creatieveling als The Surgeon is niet alleen lonend, maar ook opwindend om te zien, aangezien we de volgende generatie van diverse vakmensen ondersteunen die vergelijkbare merkwaarden delen.”

Wie is de Shoe Surgeon?

De Amerikaanse Dominic Chambrone, beter bekend als The Shoe Surgeon, is een autodidactische schoenmaker die erin slaagde zijn obsessie voor sneakers om te zetten in een lucratief verdienmodel. Hij is gespecialiseerd in het personaliseren van sneakers, maar ontwerp en creeërt ze ook zelf. In zijn klantenbestand staan bekende namen als LeBron James, Justin Bieber, Will.I.Am, Drake and DJ Khaled.

Bentley

Ciambrone maakte bij het ontwerpen gebruik van de Bentley-kleuren kleuren Beluga (zwart) en Antraciet (donkergrijs metallic) en iedere schoen is handgemaakt, voorzien met Bentley’s kenmerkende diamantstiksel, merklogo’s en zij gemaakt van premium leer en andere materialen die het DNA van Bentley weerspiegelt.