Hoewel het bij de ene club uit Manchester grandioos gaat, loopt het al tijden niet zo lekker bij de ander. Ondertussen is naar buiten gekomen dat sterspeler Cristiano Ronaldo per direct vertrekt bij Manchester United en de prestaties vallen ook tegen. Kort na deze ontwikkeling publiceerde de huidige eigenaren van de The Red Devils een verklaring waarin ze schrijven te overwegen om de club te verkopen.

Na 17 jaar komt Manchester United wellicht in nieuwe handen

Volgens Mark Goldbridge, radiopresentator en eigenaar van een Manchester United-fankanaal ‘The United Stand’, heeft deze beslissing niet per se iets met het vertrek van de Portugees te maken. Onder een post van Piers Morgan, die Cristiano Ronaldo vóór zijn vertrek aan de tand voelde tijdens een beeldinterview, reageerde hij: “Het enige probleem is dat ze deze verkoop al plannen sinds de Super League instortte voordat Ronaldo zelfs maar tekende.”

Manchester United

Hiermee komt dus mogelijk na 17 jaar een einde het tijdperk van de familie Glazer, de eigenaren van de club. Er moet hoe dan ook iets gebeuren, want de huidige nummer 5 van de Premier League onder leiding Erik ten Hag behaalt amper successen. In de afgelopen negen jaar zijn er slechts drie prijzen gewonnen: de FA Cup, League Cup en de Europa League. Voor een van de grootste clubs ter wereld, is dat nogal karig.

De familie Glazer heeft al sinds 2005 de touwtjes in handen bij de club, ten nagenoegen van de supporters. Dat is niets nieuws, want het komt wel vaker voor dat fans vinden dat de eigenaren te weinig ambitie en geld in de club pompen. Iemand die het hier overduidelijk mee eens is, is de vertrokken Cristiano Ronaldo. Hoewel zijn carrière van start ging bij de Engelse topclub, heeft hij inmiddels geen goed woord meer voor ze over. De sterspeler omschreef United als een ‘marketingclub’ en is van mening dat de Glazers niets, maar dan ook niets geven om de sportieve ambities en prestaties van de club.

Echter zouden ze het probleem ook op kunnen lossen door het werven van nieuwe investeerders. “Bij het zoeken naar nieuwe investeerder, staat de groei van de club centraal”, vertellen zij in hun verklaring.

Premier League-clubs die recent van eigenaar wisselde

Het zou echter niet de eerste Premier League-club in de moderne geschiedenis zijn die van eigenaar wisselt. Op 7 mei 2022 werd aangekondigd dat Roman Abramovich Chelsea had verkocht voor € 3 miljard en eind 2021 nam het consortium van Mohammed bin Salman, de kroonprins van Saoedi-Arabië, het aandelenpakket van Newcastle United voor zo’n € 350 miljoen.