Londen staat wereldwijd bekend vanwege de Londen Eye, de Big Ben en Buckingham Palace, maar voor de welgestelden onder ons staat de Engelse hoofdstad ook bekend als winkelparadijs. Een weekendje cultuur snuiven gaat dan ook vaak samen met gevulde tasjes. Bij zo’n weekend hoort natuurlijk een goede overnachtingsplek. Dit zijn de drie meest luxe hotels van Londen.

3. NoMad Hotel

Dit zeer luxueuze hotel ligt in het oude centrum van Londen in een 19e-eeuws voormalig gerechtsgebouw en politiebureau. Het is één van de beroemdste gebouwen van Londen. Het hotel ligt tegenover het Royal Opera House.

De inrichting is een samenwerking met de in New York gevestigde interieurontwerp-studio Roman and Williams. De kamers, die zo’n 23 m² zijn, hebben hierdoor een prachtige en elegante inrichting. Zo is de badkamer bijvoorbeeld compleet gemaakt van hoogwaardig marmer en heeft deze een ligbad op pootjes en inloopdouche. Er is een apart woon- en eetgedeelte. Er is ook een kingsize bed in het slaapgedeelte.

Nomad Hotel Londen

Om uw fantastische verblijf af te maken kunt u zeer chic dineren in het restaurant, of een drankje drinken in de retro-bar. U kunt zelfs een show in het theater of ballet bezoeken! Voor een overnachting betaalt u gemiddeld zo’n € 900 per nacht.

NoMad Hotel Londen

2. The Mandrake

The Mandrake Hotel is een prijswinnend, zeer luxueuze hotel. Het ligt in een bakstenen herenhuis in de wijk Fitzrovia.

De prachtige en uitgebreide kamers hebben de beschikking over hoogwaardig meubilair en soms een eigen terras. Alle 33 suites hebben een gescheiden zithoek. Ook is er een prijswinnend penthouse in het hotel. De kamers zijn allen ontworpen met een provocerend gebruik van kleur, textuur en originele kunstwerken.

The Mandrake Hotel Londen

Het hotel heeft daarnaast een überluxe restaurant genaamd YOPO, geleid door chef-kok George Scott-Toft. Het betreft een Europees/Zuid-Amerikaanse keuken. Op zondagmiddag is van 12:00 tot 14:00 de wekelijkse brunch in het restaurant. Na een uitgebreide lunch of een heerlijk diner kunt u ook nog een drankje doen in één van de twee hippe bars, die het hotel ook faciliteert. Een nachtje slapen in dit hotel kost u zo’n € 800.

YOPO The Mandrake Londen

1. Shangri-La Hotel

Het vijfsterren Shangri-La Hotel is een internationale hotelketen met naast een vestiging in Londen, ook vestigingen in onder andere Parijs, Singapore en Dubai. Het hotel ligt op de 34e tot 52e verdieping van de wereldberoemde wolkenkrabber The Shard van 125 meter hoog. Het is tevens het hoogste gebouw van West-Europa. Alle 202 kamers geven een idyllisch uitzicht over de gehele stad. Alle kamers hebben een prachtige en strakke inrichting met Chinoiserie-accenten. De body-contourende bedden beschikken over luxe beddengoed van Frette.

Shangri-La Hotel Londen

Uw ervaring wordt compleet afgetopt met een duik in de Sky Pool, het hoogste hotelzwembad van West-Europa gelegen op de 52e verdieping. Ook het zwembad biedt een schitterend uitzicht over de skyline van Londen. Een overnachting in dit hotel heeft u al vanaf € 1040 per nacht.

Shangri-La Hotel Londen