Eerdaags werd de nieuwe Quote 500 van 2022 bekendgemaakt, de lijst met de 500 rijkste Nederlanders. Daarin maakte royal, huisjesmelker en IT-magnaat Prins Bernhard Junior zijn debuut. Hij debuteerde op plek 481. Maar wat is dan eigenlijk het vermogen van deze ietwat controversiële royal?

Prins Bernhard Junior, mede-eigenaar van Circuit Zandvoort

De naam Prins Bernhard Junior is een controversiële. Hij staat vanwege allerlei mogelijke misstanden ter discussie. Bernhard Junior staat vooral bekend vanwege zijn uit het oog springende bril.

Prins Bernhard

De 52-jarige Bernhard van Oranje-Nassau van Vollenhoven, zoals hij voluit heet, heeft zijn exorbitante vermogen te danken aan een imposant zakenimperium. Bernhard staat erom bekend zeker zo’n 600 pandjes in Nederland, waarvan zo’n 350 in Amsterdam te bezitten, die hij samen met drie anderen voor woekerprijzen weer verhuurt aan bijvoorbeeld studenten. Zijn rol hierin wordt alsmaar dubieuzer, zeker door de woningnood en de hoge huizenprijzen. Met zijn beleggingsbureau Pinnacle is Bernhard één van de grotere jongens binnen het Nederlandse vastgoedmilieu.

Prins Bernhard is daarnaast ook eigenaar van Levi9, een inmiddels internationaal IT-bedrijf. Daarnaast is hij mede-eigenaar van het circuit in Zandvoort. Hij was samen met oud-coureur Bernie Ecclestone en een aantal zakenlieden initiatiefnemer om de Formule 1 weer terug op Nederlandse bodem te krijgen. Echter sloeg hij de plank mis door in 2021 aan verschillende Nederlandse artiesten te vragen of zij gratis wilden optreden tijdens de Nederlandse Grand Prix. De vraag schopte tegen het zere been van vreemde, omdat alle artiesten net weer een beetje aan het verdienen waren na een zware coronaperiode.

Het vermogen van Prins Bernhard

Prins Bernhard is een zakenman pur sang. Met de verhuur van zijn 600 pandjes, en zijn vastgoedimperium dat alsmaar groter wordt harkt Bernhard miljoenen binnen. Het is niet te controleren hoeveel dat precies is.

Ook zijn IT-bedrijf Levi9 maakt een exceptionele groei door. Hij en zijn zakenpartner Menno de Jong – ook prominent figuur binnen Bernhard’s vastgoedimperium – zagen in 2021 de omzet van met zeker € 13 miljoen stijgen. Hierdoor ligt het vermogen van het bedrijf op een geschatte € 60 miljoen. Daarnaast krijgt Bernhard ook overheidssubsidie, hij blijft ten slotte een royal. Zijn bezit van het circuit zal hier alleen nog maar aan bijdragen.

Naar verluidt heeft prins Bernhard inmiddels een geschat vermogen van zo’n € 125 miljoen opgebouwd.