De meest droge en cynische man van Nederland verkoopt zijn woning. Uiteraard hebben we het over Media Inside-presentator Marcel van Roosmalen. De journalist, schrijven en columnist woont nu al een aantal jaar in Wormer en vond dat eigenlijk wel oké. Helemaal in de coronaperiode, want toen veranderde er eigenlijk niets. “Ik woon in Wormer, dus ik zit al drie jaar in lockdown. De potgrond was hier eerder uitverkocht dan wc-papier, dat zegt genoeg.”

Marcel van Roosmalen’s bestaan in het pittoreske Wormer

Echter komt er een einde aan dat hoofdstuk, want samen met zijn partner, Eva Hoeke, is het tijd voor een nieuwe avontuur. Maar voor het zover is, moeten ze van hun vrijstaande huis uit 1910 af. Misschien heeft het iets te maken met het feit dat het huis er tegenover in 2019 werd omgebouwd tot budgethotel, waardoor het uitzicht werd belemmerd.

Een paar jaar terug zei hij overigens al terug te willen keren naar Amsterdam, maar de woningprijzen dwarsboomden dat plan. “Desnoods gaan we via Zaandam terug”, zei hij daarover. “Want ik kan niet zeggen dat we in Wormer veel vrienden hebben gemaakt.”

Marcel van Roosmalen-05

Toch is hij naar eigen zeggen een bekendheid in het Noord-Hollande dorp. “Ze fluisteren achter mijn rug, ze kijken in mijn karretje in de Vomar en er was ook een vrouw die van schrik een bloempot uit haar handen liet vallen toen ze me per ongeluk aankeek. Ik wilde haar wel bij haar schouders pakken, om te troosten, maar ik weet inmiddels dat dat niet op prijs wordt gesteld”, schreef de Arnhemmer in een van zijn columns voor het NRC. “Ze houden van afstand, al zijn er ook die altijd een lang praatje beginnen en ook een paar die het liefst van dichtbij in mijn gezicht bijten wat ze van me vinden: ‘een eikel’.”

De droogkomische schrijver, Vitesse-fan, presentator en podcastmaker kocht het optrekje in 2017 in het dorp waar “iedereen Jelle of Gijs heet” voor een bedrag van € 420.000 en liet er een hypotheek op vestigen van € 439.000, meldt Bekende Buren. Voor dat bedrag kregen Marcel van Roosmalen, zijn vrouw en drie dochters 138 vierkante meter tot hun beschikking, evenals vijf kamers, waaronder drie slaapkamers (de master bedroom bevat een schouw en openslaande deuren naar het balkon) en een badkamer.

Op de tweede verdieping bevindt zich op dit moment het kantoor, waar hij al zijn verhalen schrijft. Ondertussen kan hij een snack pakken uit de royale, retro leefkeuken die is voorzien van diverse inbouwapparatuur en bij mooi weer kan hij zijn laptop openklappen in de op het zuidoosten gelegen achtertuin.

De vraagprijs staat op € 600.000, wat bij een succesvolle verkoop een winstbedrag van € 161.000 inhoudt. Zie op Funda meer foto’s van de woning op de Zandweg numero 17.

Marcel van Roosmalen-05