Jimmy Donaldson, beter bekend onder zijn pseudoniem Mr. Beast, passeerde onlangs de Zweedse PewDiePie (met 111 miljoen abonnees) als meest geabonneerde individuele content creator op YouTube. Donaldson heeft een enorme aanhang van 112 miljoen abonnees verzameld door middel van het weggeven van enorme hoeveelheden geld en het optuigen van ludieke projecten, zoals het nabouwen van de destijds populaire Netflix-serie Squid Game. In zijn meest recente video gaat hij nog een stapje verder.

MrBeast is de meest geabonneerde individuele YouTuber

MrBeast leeft de American Dream en laat al zijn miljoenen volgers af en toe even met hem mee genieten. Onlangs vond een van zijn meest kostbare weggeefacties plaats. MrBeast geeft echter vaker tonnen weg, maar een jet ter waarde van $ 2,5 miljoen door middel van een challenge is een nieuw hoogtepunt.

MrBeast

Een volwaardig privéjet doneren is natuurlijk niet zomaar iets, maar dat is precies wat er gebeurde. De pas 24-jarige MrBeast huurde de volledige Londense Southend-luchthaven af om de challenge te filmen en te hosten. Om het vliegtuig te winnen speelden 11 deelnemers een eenvoudig spel. Alle deelnemers moeten het vliegtuig met hun handen aanraken en de laatste die overblijft wint.

“Het faciliteren van een dergelijke productie is fantastisch om het bewustzijn van onze geweldige locatie, zo dicht bij Londen en het bedienen van het oosten van Engeland, te vergroten”, vertelde John Upton, CEO van London Southend Airport, aan een lokale krant . “Het luchthaventeam, van wie velen MrBeast-fans zijn, was verheugd om de productie veilig mogelijk te maken en te ondersteunen.”

Deelnemers zijn allemaal bekende YouTubers

De kandidaten bestonden uit andere beroemde streamers, zoals IShowSpeed, LazarBeam, Vikkstar, Harry (W2S), Lewis en Chunkz. De winnaar ging niet alleen naar huis met de titel, maar dus ook met het vliegtuig van $ 2,5 miljoen. Echter zouden zij er weinig tot geen vluchturen mee maken, want de voorwaarde van de uitdaging was dat ze ‘m vervolgens schenken aan iemand die het meer nodig heeft.

MrBeast

Het thema stond overigens vanaf het begin aan al in het teken van liefdadigheid. De Amerikaanse YouTuber heeft namelijk tevens een genereuze donatie gedaan aan The Arbor Day Foundation, een non-profitorganisatie die zich inzet voor het ondersteunen van het continu planten van bomen, om de milieu-impact van zijn uitdaging te compenseren.

Winnaar houdt het 18 uur vol

De kandidaten gingen tot het uiterste. Zo reageerde LazarBeam onder de video: “Was erg gaaf om mee te doen. In een emmer moeten plassen voor MrBeast is iets dat ik nooit zal vergeten.” Om het interessant te maken, liet MrBeast de YouTubers rondjes rond de jet lopen, hem volgen terwijl hij over de landingsbaan rolde richting een hangar en gingen zelfs mee de lucht in.

Het toestel is een oude Hawker 800 en de uiteindelijk winnaar, gaan we niet verklappen, maar hij toonde het meeste doorzettingsvermogen en vervoerde 18 uur lang geen spier in zijn hand. Op het moment van schrijven is de video al maar liefst 58 miljoen keer bekeken – in nog geen twee weken tijd. Hieronder kan u de zenuwslopende strijd zich zien ontrafelen.