Hoewel de woninggekte door nota bene inflatie ietwat lijkt af te nemen, is dat voor studentenwoningen nog niet het geval. In hartje Utrecht wordt een studentenkamer voor bijna € 100.000 aangeboden. Met de huizenprijzen die we nog steeds voorbij zien komen, lijkt dat een hele mooie deal. Totdat u zich beseft dat de kamer slechts 10 m² is met gedeelde badkamer en toilet.

Tegen het zere been van politici

De studiowoning, die zondag op Funda verscheen, ligt middenin in de wijk Wittevrouwen op loopafstand van het bruisende centrum van Utrecht. Het is één van de tien studio’s die in het voormalige kinderziekenhuis – dat er eerst zat- aan de Oude Kerkstraat werd gebouwd. Deze studio ligt in een souterrain aan de achterzijde, en wordt aangeboden voor € 92.500.

Studiowoning Utrecht

Hoewel de woning over een eigen keukentje met 2-pits kookplaat, gootsteen met close-in-boiler en wasemkap beschikt, dienen de badkamer en het toilet gedeeld te worden met drie andere bewoners. Dat laatste schopt tegen het zere been van verschillende (oud)-politici. Zij vinden de vraagprijs véél te hoog. DENK-kamerlid Farid Azarkan reageerde in een Tweet op het nieuws en zei furieus: “Dit zou verboden moeten worden!”. De politicus krijgt bijstand van oud-politicus Femke Merel van Kooten. Onder de Tweet van Azarkan reageert zij: “Wittevrouwen is een prachtige wijk in hartje Utrecht. Iedere student was 15 jaar geleden jaloers als een medestudent in Wittevrouwen kon huren. En terecht. Maar dit is echt crazy!”.

Vervolgens wordt er door de twee met beschuldigende vinger gewezen naar het jarenlange VVD-beleid.

Vierkantemeterprijs geen record in Utrecht

De exorbitant hoge vierkantemeterprijs – die dus € 9250 bedraagt – is niet eens een record in Utrecht. Voor een tweekamerappartement in de wijk Zuilen werd een prijs van maar liefst € 475.000 gevraagd, wat neerkomt op een vierkantemeterprijs van zo’n € 14.000.

Studiowoning Utrecht

Heeft u, of wellicht één van uw kinderen (alsnog) interesse in deze studiowoning gelegen net buiten hartje centrum Utrecht? Bekijk dan hier de Funda-advertentie.