Voetballer Jurriën Timber is misschien wel één van de grootste talenten des lands. De centrale verdediger maakt al een paar jaar indruk bij Ajax met zijn ijzige kalmte, en afgelopen WK was Timber onderdeel van de Nederlandse selectie, waarin hij geregeld naast teamgenoten Virgil van Dijk en Nathan Aké stond. Hij mag dan pas 21 zijn, financieel gaat het hem voor de wind. De talentvolle verdediger is namelijk de nieuwe eigenaar van een luxe appartement op de Zuidas.

Woonoppervlak van 151 m²

De 21-jarige Timber woonde tot dusver nog bij zijn moeder thuis, zoals o0k te zien was in de Amazon Prime documentaire ‘Parels van Amsterdam’. Hij sliep zelfs nog op één kamer met zijn tweelingbroer Quinten, die ironisch genoeg bij Feyenoord speelt, de grote rivaal van de Amsterdamse topclub.

Jurriën Timber

Timber kocht in begin december een vijfkamer appartement op de 14e woonlaag van een woongebouw op de bekende Amsterdamse Zuidas. Het totale woonoppervlak van het luxueuze appartement bedraagt 151 m². Timber heeft de beschikking over vier slaapkamers en twee badkamers. Verder valt de woonkeuken op, met een idyllisch uitzicht over de stad. De keuken is overigens voorzien van alle nodige inbouwapparatuur en van een keukeneiland met zitplaatsen. Er is dus voldoende plaats om zijn teamgenoten te ontvangen.

Jurriën Timber

Vanuit de keuken kan Timber doorlopen naar de glazen schuifdeuren, waarna hij op een zuid gelegen riant terras van 60 m² komt.

Hypotheek van € 900.000

Timber kocht het desbetreffende appartement waarschijnlijk voor zo’n € 1,6 miljoen. Hij vestigde een hypotheek van € 900.000 op het luxe stulpje. Dat houdt in dat de Ajax-verdediger ongeveer € 700.000 zelf heeft ingelegd.

De 21-jarige Jurriën Timber geldt als absoluut toptalent. Hij maakt indruk bij Ajax met zijn scherpe passes, dribbels maar vooral ijzige kalmte. Naar verluidt zou topclub Manchester United van de Nederlandse trainer Erik Ten Hag geïnteresseerd zijn in de diensten van de verdediger.

Bekijk meer foto’s van het appartement op Bekende Buren.