De Nederlandse politie rijdt inmiddels al een tijdje in een bloedsnelle Audi A6 Avant, waarmee criminelen in de snelste bolides met gemak bijgehouden kunnen worden. Maar, het kan altijd sneller en beter. Zo dachten ze ook bij autobedrijf VD Akker en maXdesign, die de handen ineensloegen met de bewerking van een Audi RSQ8 ABT.

VD Akker en maXdesign slaan de handen ineen

maXdesign is een bedrijf gespecialiseerd in het maken van bijzondere digitale politie-designs op de meest extravagante en sportieve bolides. Eerder passeerden een Porsche Cayenne E-Hybrid, een Range Rover Autobiography en een BMW M3 Competition Touring al de revue.

Het digitaal bewerken van een Audi RSQ8 ABT blijkt het volgende project, zo is te zien in een post op Instagram. Het leidt tot enige verwarring in de reacties

Aan de reacties is te zien dat velen dit wel willen zien gebeuren. Ook StukTV-oprichter Giel de Winter, zelf bezitter van een Audi RSQ8, reageert met de woorden “Ja doei 😂 “. De Brabander ziet het dus overduidelijk niet gebeuren.

Audi RSQ8-S ABT

De desbetreffende bolide is een te koop staande witte Audi RSQ8-S, volledig onder handen genomen door tuner ABT waardoor de wagen een erg agressief uiterlijk heeft gekregen. Zo zijn bijvoorbeeld de frontlip, de side skirts zowel voor als achter en dakspoiler gehuld in hoogwaardig carbon. De “Suzukagrijze metallic” Audi zag voor het eerst het licht in januari 2022, en heeft dan ook slechts 3700 kilometer gelopen.

Audi RSQ8 ABT

Onder de motorkap ligt een ABT Power R-unit met intercooler die liefst 740 pk en een maximaal koppel van 920 Nm levert. Hiermee wordt een topsnelheid van zeker 305 kilometer per uur bereikt. Dat vermogen klinkt overigens fantastisch uit het dubbele roestvrijstalen uitlaatsysteem met een diamater van 102 millimeter van ABT. De matzwarte eindstrips aldaar toppen het exterieur helemaal af. De wagen zou dus prima kunnen fungeren als vervanger van de bekende A6’en.

Audi RSQ8 ABT

Ook in het interieur zijn de elementen van ABT in grote getale terug te vinden. Bij het betreden van de bolide wordt u verwelkomd door de ABT instap- verlichting en lijsten met desbetreffend logo. Ook de stoelen, mattenset, pookknop, stuurwielbadge en startknop zijn onder handen genomen door de tuner. In het stoere dashboard is een geavanceerd navigatiesysteem die de gehele kaart van Europa toont.

Ook vinden we zowel voor als achter USB-aansluitingen waardoor uw gemakkelijk uw eigen muziek kunt beluisteren, die overigens glashelder klinkt met het geluidssysteem van Bang & Olufsen.

Bekijk hier de advertentie.