Deze opvallende woning in het Overijsselse Haaksbergen heeft ooit in de New York Times gestaan en staat inmiddels al een aantal maanden in de etalage. Niemand heeft nog toegehapt, dus zijn er nieuwe foto’s van het object geschoten. Ongetwijfeld om de verkoop te laten vlotten.

UFO-woning in Haaksbergen

Ook in de verkooptekst gooit de makelaar het over een andere boeg. Energieneutraliteit staat centraal. “Daarom is in de koopsom een verduurzamingscheque van € 50.000,- inbegrepen”, lezen we.

Een huis kopen is voor de meesten hedendaags niet meer zo vanzelfsprekend, maar iedereen wil hun gasten uiteraard imponeren. En met deze heuse UFO-woning zit dat gegarandeerd gebakken. Het cilinder-achtige huis is ontworpen door architectenbureau de Architekten Cie en is gelegen “op een podcast afstand, tussen Amsterdam en Münster”.

UFO-woning

Op de Kroonprins 33 in Overijssel staat dit astronomische pand in de markt als een volwaardig familiehuis, ondanks het buitenaardse karakter. “Het is een eenmalige kans voor liefhebbers van het exceptionele; van innovatieve, transparante architectuur, van een huis dat een koesterende arm legt om een warm en rijk familieleven”, meent de makelaar in kwestie.

Het woonoppervlak bedraagt 411 vierkante meter op een perceel van meer dan 1168 vierkante meter. Dankzij de structuur is er een binnenplaats waargemaakt, compleet met picknicktafel een BBQ-set. Het design is niet onopgemerkt gebleven, want in het verleden heeft het zelfs de aandacht getrokken van de New York Times.

Villa

De moderne interieur is spelonkachtig met open verdiepingen, kleurijk meubilair en hoge plafonds. De vloer is visgraat gelegd en alle muren zijn strak wit gestuct. Het hoogtepunt van het interieur is te aanschouwen in de woonkamer: een opmerkelijke open hard die uit het plafond afdaalt naar de grond.

Vraagprijs blijft ongewijzigd

Naast vier slaapkamers zien we elders een sportschool, een biljart, een sauna en allerlei extravagante kunstobjecten, waaronder een koe en paard in de voortuin. Hoewel de tekst en de foto’s zijn aangepast, is de vraagprijs ongewijzigd gebleven. Nog altijd moet u bereidt zijn om € 1.290.000 (€ 3.139 per vierkante meter) neer te tellen.