Niet iedereen kan zomaar steigerende paarden uit de stal van Ferrari temmen. En al helemaal niet bij snelheden van rond de 300 km/h. Dat ondervond een 59-jarige snelheidsduivel op de meest pijnlijke manier. Nadat de bestuurder het gaspedaal flink op z’n staart trapte, crashte hij met volle vaart op de vangrail. Wonder boven wonder kwam hij grotendeels met de schrik vrij.

Ferrari crasht met 300 k/h tussen München en Neurenberg

Hoewel de Ferrari volledig is omgevormd tot een hoop schroot, heeft de aanstichter van het eenzijdige ongeluk er slechts lichte verwondingen aan overgehouden. Echter was niet alleen de snelheid een oorzaak van de crash. Volgens Duitse media zette de man een inhaalmanoeuvre in waarna het al gauw mis ging. Vanwege deze gedurfde manoeuvre raakte hij het macht over de stuur kwijt en kwam hij pas honderden meters verderop tot stilstand.

Ferrari-crash

Screenshot uit video van het Duitse blad Focus

Gelukkig kan hij het dus zelf navertellen, terwijl hetzelfde niet te zeggen is over de auto waarin hij reed. De felrode sportwagen is gereduceerd tot een wrakstuk van losse auto-onderdelen en is inmiddels van van de weg, de A9 tussen München en Neurenberg, afgehaald. Eeuwig zonde. Naar verluidt zou de schade oplopen tot zo’n € 450.000.

Politie vindt de bestuurder enorm ‘onredelijk’

De Duitse autobahn is zowel geliefd als berucht vanwege het feit dat er geen maximumsnelheid geldt. Verkeersagent Stefan Pfeiffer van de Duitse politie vertelde aan het Duitse opinieblad Focus dat het verantwoordelijk kan, maar bij bepaalde snelheden wordt het al gauw gevaarlijk.

“Als het gaat om snelheden van bijna 300 km/uur, dan moet je als weggebruiker op een veelgebruikte snelweg met drie rijvakken toch afvragen of dat nog wel verantwoord is.” Volgens de woordvoerder was  de bestuurder ‘onredelijk’ en heeft hij enorm geluk gehad.