De Britse zakenman en miljardair John Caudwell heeft onlangs een rondleiding gegeven door zijn huis in Mayfair, een wijk in Londen. Het huis, wat oorspronkelijk twee huizen waren, is één van de duurste huizen van het Verenigd Koninkrijk, met een waarde van zo’n $ 250 miljoen.

John Caudwell en zijn huis in Mayfair

De nu 67-jarige Caudwell is de oprichter van de telefoonketen Phones 4u. Hij verkocht het bedrijf in 2006 voor maar liefst $ 1,5 miljard. Van dat geld kocht hij in 2012 voor een $ 87 miljoen het huis in Mayfair, waarna hij een paar jaar later aan een grote renovatie begon.

Duurste huis VK

 

Gevestigd in een stenen gebouw uit Portland bestaat het huis eigenlijk uit twee in één geslagen huizen, die middels een grote kelder aan elkaar verbonden zijn, en die een oppervlakte van wel 43.000 m² bedekken. Ter vergelijking: dat is ongeveer net zo groot als 55 (!) flatgebouwen in Londen.

Even binnenkijken bij Caudwell

Het huis is, wat ook te verwachten is, van alle luxe en comfort voorzien. Het herenhuis heeft maar liefst acht verdiepingen met 15 slaapkamers. Daarnaast is er een grote balzaal, met ruimte voor wel 120 mensen. Wat gelijk opvalt is de authentieke inrichting die door Caudwell is behouden. En daarnaast heeft de eetkamer een Thais thema, immers de favoriete keuken van Caudwell, waar een riviertje doorheen stroomt. En dit allemaal onder nep-kersenboom, waarbij het interieur volledig is afgewerkt met 20.000 vellen aan bladgoud.

Uiteraard beschikt de woning ook over een privé-zwembad en bioscoopzaal, met zeer comfortabele leren stoelen.

Plannen van Caudwell met het huis

Hoewel Caudwell’s zijn woning vanzelfsprekend van alle luxe is voorzien, vertelt hij dat hij geen sieraden en kunst in de woning bewaard, na een inbraakpoging van 10 jaar terug waarbij hij werd aangevallen met een metalen staaf. De woning beschikt over hoogwaardige alarmeringstechnologie, en 24 uur per dag personeel.

Caudwell zegt zelf dat hij alle ruimte in huis niet erg nodig heeft. Zo laat hij bijvoorbeeld feesten en vergaderingen bij hem thuis organiseren in de balzaal of in één van de vele andere kamers. Bent u benieuwd naar het prachtige herenhuis? Zie de rondleiding hieronder.