De Amerikaanse rapper Cardi B heeft onlangs bij een privé-evenement met een optreden van slechts 35 minuten liefst $ 1 miljoen verdiend. Dat liet de artieste afgelopen zaterdag 3 december weten op Twitter. Bijgevoegd bij de inmiddels verwijderde tweet plaatste Cardi een ontvangstbewijs van WP Touring Inc, waarin wordt bevestigd dat de rapper dit bedrag daadwerkelijk heeft mogen bijschrijven.

Cardi B verdient $ 1 miljoen met optreden van half uur

De letterlijk geciteerde tweet luidt: “Ik kreeg $ 1 miljoen dollar betaald om op te treden op een privé-evenement van elite bankiers voor 400 mensen en voor slechts 35 minuten…. laat dat even inzinken als je deze Grammy-winnaar typeert.” Hierbij werd een emoji van een gouden beker toegevoegd. Het Instagram-account theneighborhoodtalk heeft er inmiddels een post aan gewijd.

Met die laatste zin doelt Cardi B waarschijnlijk op kritische ‘fans’, die zich afvragen waarom de rapper geen nieuw album lanceert of op tournee gaat. Sommigen speculeerden dat de artiest – die onlangs te maken kreeg met het verlies van Offset, haar man en onderdeel van rapgroep Migos – bang was om een nieuw project uit te brengen omdat ze bang zou zijn voor slechte verkoopcijfers in de eerste weken. Cardi ontkrachtte die geruchten snel met een tweet, die inmiddels ook verwijderd is. Daarin zei ze op een ietwat furieuze toon nooit bang te zijn voor cijfers. Ze zei ook dat ze “goed kan eten van haar diamanten platen”, met bijgevoegd een knipoog-emoji.

Cardi B verdiende al $ 1 miljoen met zeven shows

Daarop inhakend deelde de artieste nog een tweet waarin ze meldde dat haar arenatour van 2019 de eerste concerttournee van een vrouwelijke rapper in de geschiedenis werd, waarin desbetreffende een bedrag van $ 1 miljoen bruto per show verdiende. “Let wel…. het waren maar zeven shows. Laten we het niet over cijfers hebben.”, zo zei ze daarover.

De artieste heeft verder laten weten dat als ze haar album lanceert, ze wederom de wereld over zal reizen. Daarnaast geeft ze aan dingen op haar eigen manier te doen. Een lanceerdatum voor het album is nog niet bekendgemaakt, maar is volgens de Amerikaanse wel onderweg.