Het jacht ‘Mistress’ is gebouwd door de Italiaanse jachtbouwer Benetti en werd in 1991 te water gelaten. Het jacht viel meermaals in de prijzen en was zelf het toneel tijdens opnames van de populaire tv-show ‘Below Deck’, waarin we een kijkje krijgen achter de schermen bij het charteren van (super)jachten.

Below Deck-jacht ‘Mistress’

Mistress is 46 meter lang en heeft een jacuzzi, diverse drankgelegenheden, een sauna en een fitnessruimte In 2017 én 2022 werd de sloep omgebouwd om vervolgens aanstaande weekend onder de hamer te gaan. Wellicht is het de ultieme kans om een jacht voor een spotprijs aan te schaffen, want biedingen begonnen bij $ 1. Op het moment van schrijven staat het hoogste bod echter op $ 3 miljoen.

Ze kan tot 11 gasten meenemen in zes hutten en tot 10 bemanningsleden in aparte bemanningsverblijven. Ze dobbert momenteel in de Gold Coast bij de Australische kuststad Queensland en terwijl het exterieur, grotendeels aluminium, Frans is (door ontwerper Zuretti), is het interieur Italiaanse en ” vormgegeven en ontworpen in Versace ” door ontwerper Stefano Natucci.

Sla de wachtrijen voor Kerstmis over

“De superjachtindustrie kent wachttijden van tussen de drie en vijf jaar, dus dit is je kans om de wachtrijen net op tijd voor Kerstmis over te slaan”, zegt Lee Hames, Chief Operations Officer van Lloyds Auctions. “Dit superjacht is echt indrukwekkend om te zien, het is helemaal uit Malta in het centrale Middellandse Zeegebied gekomen en zal zeker de aandacht trekken als het dit weekend naar de veiling gaat.”

Mistress

Chartergasten zijn dol op waterspeelgoed en gelukkig zit Mistress daar tot de nok vol mee. Denk aan duik- en snorkeluitrusting, kajaks en fietsen om welke kust dan ook te verkennen. Klinkt goed, nietwaar? U heeft nog tot 3 december om 10:00 uur (Australische tijd) om mee te bieden.

Heeft u achter het net gevist? Geen zorgen. Er worden namelijk meer boten afgehamerd bij Lloyds Auctions. “Er is voor elk wat wils in deze enorme line-up van boten die dit weekend worden geveild”, aldus Hames.