De mateloos populaire band Coldplay en het Amerikaanse Skywatch hebben gecollaboreerd, en daar is een limited edition felblauw uurwerk uitgekomen. Het in Zwitserland gemaakte horloge is mede ontworpen door Coldplay’s frontman Chris Martin.

Skywatch en Coldplay slaan handen ineen

De samenwerking staat in het teken van Love Buttoneen non-profit organisatie die zich hard maakt voor gelijke rechten van de LHBTIQ+ community. Coldplay is openlijk ambassadeur van deze organisatie.

Het uurwerk is te bestellen in een 38 millimeter formaat en een 44 millimeter formaat. Het gaat om een roestvrijstalen chronograaf met siliconen band. Elk horloge heeft aan de achterkant een inscriptie van Chris Martin – zanger van Coldplay – gegraveerd. Het horloge is volledig blauw. Wat verder opvalt is de parelwitte wijzerplaat en de blauwe Love-letters, die mooi accentueren bij de chronograaf. Het model is in Zwitserland gemaakt met wat Californische details.

Skywatch Coldplay

Coldplay bestaat al sinds 1996 en is nog altijd ongekend populair onder alle leeftijdsgroepen. De Britse band brak in 2000 door met het nummer Yellow. Andere bekende nummers zijn onder andere Viva la Vida, Paradise, Clocks en A Sky Full of Stars. Coldplay is momenteel bezig met wellicht hun laatste wereldtour, nadat ze in 2019 besloten niet meer te touren vanwege de impact op het milieu, maar dat ging na de Coronacrisis weer over. In juli komt Coldplay voor een optreden naar de Amsterdamse Johan Cruijff ArenA, tickets voor die shows waren binnen enkele minuten uitverkocht.

Gelimiteerde oplage

De uurwerken zullen in een gelimiteerde oplage van slechts 100.000 verschijnen. Bij 80 van de horloges zit een handgeschreven briefje van Chris Martin. Meer dan $ 250.000 van de opbrengst zal worden gedoneerd aan Love Button.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Coldplay (@coldplay)

Een dergelijk uurwerk kost zo’n $ 670. U kunt hem hier bestellen.