De kogel is door de kerk. Na lang speculeren heeft Cristiano Ronaldo zijn handtekening gezet onder een lucratief contract van Al Nassr, de voetbalclub van de Mohammad bin Salman al-Saoed, de kroonprins van Saoedi-Arabië. De Portugees is in een klap ’s werelds best betaalde sporter  en gaat jaarlijks € 70 miljoen verdienen, maar dat bedrag kan oplopen tot € 200 miljoen.

Ronaldo tekent contact tot 2025 bij de Saudische voetbalploeg Al Nassr

Het nieuws werd eerder al naar buiten gebracht de Spaanse sportkrant MARCA en transferexpert Fabrizio Romano, maar de club uit Saudi-Arabië heeft het vrijdagavond ook zelf bevestigd via de officiële kanalen. Momenteel verblijft Ronaldo in Madrid om zijn conditie op peil te houden en volgens bronnen bekend met de zaak is de clubleiding van Al-Nassr naar de Spaanse hoofdstad afgereisd om de deal rond te maken,

Ronaldo is vastgelegd tot 2025 en gaat dus € 200 miljoen verdienen. Daarmee stoot hij het Franse toptalent Kylian Mbappé van de troon als best betaalde voetballer. Volgens zakenblad Forbes verdiend hij namelijk ‘slechts’ € 128 miljoen per jaar. Omdat Ronaldo transfervrij was, hoeft Al-Nassr geen transfersom te betalen voor de vedette, alleen het astronomische salaris.

“Dit is meer dan geschiedenis in wording. Dit is een ondertekening die niet alleen onze club zal inspireren om nog meer succes te behalen, maar ook onze competitie, ons land en toekomstige generaties, jongens en meisjes zal inspireren om de beste versie van zichzelf te zijn”, schrijft Al Nassr op Instagram.

Vertrek bij Manchester United

Zijn terugkeer bij zijn geliefde Manchester United, waar het balletje voor hem begon te rollen, verliep alles behalve gesmeerd. Voornamelijk omdat hij zich verraden voelde door de Engelse club en de slechte verstandhouding met de huidig trainer, de Nederlandse Erik ten Hag, zo vertelde hij in een kritisch interview met Piers Morgan.

Ook het WK in Qatar liep niet zoals gewenst. Hoewel zijn prijzenkast stikt van de bokalen en medailles, waaronder 5 Ballon d’Ors, mist de wereldbeker nog. In het laatste groepsduel met Zuid-Korea werd hij ten onvrede gewisseld en zat de meeste spelminuten op de bank. Uiteindelijk vloog Portugal eruit door de 0-1 wedstrijd tegen Marokko en spatte zijn droom in duigen.

Het is de zesde club in de succesvolle senioren loopbaan van CR7. De reis startte bij Sporting CP om vervolgens door te breken bij Manchester United. Een transfer volgde naar Real Madrid, waar hij de meeste van zijn successen behaalde. Daarna speelde hij drie seizoenen in het shirt van de Oude Dame, ofwel Juventus om in 2021 terug te keren naar Manchester United.