Met een geschat vermogen van $ 330 miljard houdt de Qatarese koninklijke familie Al-Thani ervan een zeer extravagant leven te leiden, temidden van de privé-jets, jachten en voetbalclubs als Paris Saint-Germain. Zo ook Nasser Al Thani, die één van de meest felbegeerde autocollecties ter wereld bezit. De 31-jarige Qatarese royal reist elk jaar naar Londen met een vloot van de meest exotische supercars. Dat liep in 2013 bijna fout af, toen hij met zijn Lamborghini Aventador door de straten van de Britse hoofdstad reed.

Lamborghini Aventador van Nasser Al Thani dreigt vernietigd te worden

De Aventador van Al Thani had destijds een Liberty Walk Performance-chassis uit Japan en een ADV.1-wiel uit de Verenigde Staten. Bovendien droeg de supercar een kentekenplaat met enkel de cijfers ‘420000’. Wat de Aventador écht uniek maakte was de chroompaarse kleur die correspondeerde met de glow-in-the-dark oranje voering, waardoor het leek alsof de Aventador rechtsreeks uit een sciencefictionfilm kwam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @nasseraalthani

Al Thani reed in zijn aangepaste Lamborghini door de straten van Londen toen hij werd staande gehouden door de lokale politie. Het excentrieke uiterlijk van de Aventador was niet de reden van zijn staande houding. De Qatarese royal reed zonder rijbewijs en hij kon geen geldige verzekeringspapieren tonen. Ondanks dat Al Thani prominent onderdeel was van één van de rijkste families ter wereld, kon hij niet voorkomen dat zijn extravagante bolide in beslag werd genomen en middels een sleepwagen werd afgevoerd.

Al Thani sluit deal met Britse Belastingdienst

Al Thani wist voor de auto de versnipperaar inging nog snel een deal te maken met de Britse belastingdienst. Zo kon hij de auto op het laatste moment toch nog verzekeren. Met de deal was waarschijnlijk een flink geldbedrag gemoeid. Zo was de Lamborghini Aventador, met V12 en 760 pk, een week na de inbeslagname weer op de openbare weg te bewonderen.

Bekijk hieronder een drive-by video van de aanhouding: