Over onconventioneel wonen gesproken. Een lezer tipte ons via Facebook over deze “in de groene omgeving van Bosrijk geïntegreerde futuristische natuurvilla’s” in Eindhoven en dat maakte nogal wat warme gevoelens los. Het prijswinnende ontwerp is afkomstig van FAAM architects en het gebouw is één met de omliggende natuur.

Natuurvilla op Sliffertsestraat 8 in Eindhoven

De natuurvilla ‘Bosuil’ met 246 m² aan vierkante meter moet in de De Eindhovense wijk Bosrijk komen en biedt de ruimtelijke kwaliteiten van een woning met een enorme tuin en een oneindig groen uitzicht. De grond rondom de woning is eigendom van de gemeente Eindhoven en de buitengevels vallen nogal op. Of juist niet. Het is maar net hoe u het bekijkt.

De gespiegelde gevels projecteren het groene landschap waardoor de natuurvilla’s een geheel vormen met de omliggende natuur. De gevels binnen het volume worden met hedendaagse betongrijze uitstraling bekleed. “Fris qua kleur, mooi contrasterend met de groene invullingen van deze ruimtes.”

Eindhoven

De ruime ontvangsthal van bijna 25 m2 bevat een praktische garderobe, trapopgang naar de eerste verdiepingen en een toegangsdeur naar de overloop met drie slaapkamers, de badkamer en een separaat toilet. De masterbedroom is voorzien van een inloopkast en een ensuite badkamer, terwijl de tweede badkamer kan uitgerust worden met een sauna of ligbad.

Eindhoven

De woonkeuken van de natuurvilla is naar eigen wens en smaak in te delen, maar de grote vensters doe zorgen voor een open verbinding met buiten zijn standaard. Vanuit het woongedeelte komt u uit in de beschutte patio gedeelte dat weer grenst aan het zonnige loungeterras. Verder kunnen we ook nog een dakterras afstrepen.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel

Volgens de makelaar worden de natuurvilla’s gebouwd met “duurzame en hoogwaardige materialen”, evenals zonnepanelen en een moderne luchtwarmtepomp zodat gas verleden tijd is. Geen overbodige luxe, gezien de huidige gasprijzen. Onder meer dankzij deze keuzes is de woning bijna energieneutraal, maar de het is mogelijk om nog meer duurzame opties toe te passen.

natuurvilla

“Mocht u specifieke wensen hebben ten aanzien van de indeling van de woning, zoals bijvoorbeeld een lift en een andere indeling, dan kunnen deze wijzigingen tegen meerwerkprijs aangebracht worden.”

De vraagprijs ligt op € 1,4 miljoen en zodra de hypotheek is geregeld zal de aannemer van start gaan met het uitwerken van het door u gewenste maat- en meerwerk. Afhankelijk van de wensen zullen deze voorbereidingen “een maand of 2 tot 3 in beslag nemen” voordat de eerste steen gelegd kan worden. Neem contact op met de makelaar bij interesse.