De Ferrari Enzo is op zichzelf al een uiterst uniek Ferrari-model, er zijn er immers maar 400 verkocht, maar een zwart exemplaar, dat zien we maar heel weinig. Sterker nog: slechts één model van de Enzo verliet de Ferrari-fabriek in een matzwart jasje. En precies dat matzwarte model wordt nu te koop aangeboden door veilinghuis RM Sotheby’s.

Matzwarte Ferrari Enzo

De Ferrari Enzo is uitgevoerd in de officiële kleur ‘matte nero opaco’. De meeste Enzo’s uit de jaren ’00 werden uitgevoerd in de kleur ‘rosso corsa’, oftewel rood. Vaak was er alleen ruimte voor gele, blauwe of zilveren uitzonderingen. Deze Enzo heeft de afgelopen 20 jaar nagenoeg stilgestaan, waardoor hij slechts 5740 luttele kilometers op de teller heeft staan. De wagen werd speciaal gebouwd voor de koninklijke familie van Brunei. Eerder zagen we al een exclusieve witte Ferrari Enzo geveild worden en onlangs werd een losse motor uit een Ferrari Enzo ook verkocht.

Het bouwen van de auto duurde volgens het veilinghuis vier maanden, en de eerste levering was op 15 oktober 2004. Daar was hij eerst in het bezit van de Ferrari-familie in Londen, alvorens hij werd getransporteerd naar Azië en Oceanië. De wagen is ondertussen flink onder handen genomen door Carrozzeria Zanasi, Ferrari’s speciale verfwinkel. Zij vervingen onder andere de lampen, schakelaars en glasplaat onder de motor. Dat leverde een kostenpost van wel € 110.000 op. Hierdoor is de Ferrari waarschijnlijk nog meer in waarde gestegen.

Ferrari Enzo

De Ferrari Enzo beschikt over een 6,0 liter V12-benzinemotor die zo’n 660 pk en een maximaal koppel van 657 Nm levert. Hij accelereert in 3,65 seconden van 0 naar de 100 kilometer per uur. Het accelereren stopt pas bij de 350 kilometer per uur.

Prijskaartje

Een prijs heeft RM Sotheby’s nog niet wereldkundig gemaakt. Normaal gesproken levert een Enzo vaak zo’n € 3 miljoen op. Naar verwachting gaat dit mode, mede door zijn kleur en recente bewerkingen, daar ruim overheen.

Biedingen worden van maandag 5 tot en met woensdag 7 december 17:00 geaccepteerd. Bekijk hier de advertentie van RM Sotheby’s.