De Bugatti Centodieci is een speciaal model waarvan er slecht 10 geproduceerd zijn. De sportwagen van de Franse autofabrikant is onderworpen aan allerlei testen en in maart van dit jaar kon de productie eindelijk van start gaan. Nu, meer dan een halfjaar later, is iedere levering afgestreept, want alle 10 exemplaren staan in de garagebox of parkeerplaats van hun rechtmatige eigenaar.

Iedere besteller heeft inmiddels zijn Centodieci binnen

De Centodieci is in het leven geroepen om het 110-jarig jubileum te eren en bouwt voort op het succes van de baanbrekende EB110, die volgens Bugatti bij zijn presentatie in 1991 werd beschouwd als de snelste en meest buitengewone supercar van zijn tijd. Elk voertuig die het merkembleem van Bugatti draagt wordt zorgvuldig met de hand samengesteld en daar is deze gelimiteerde Centodieci geen uitzondering op.

Bugatti Centodieci

Slechts een handjevol rijken kunnen hun hoofd laten resten op de hoofdsteunen, die volgens het merk meer dan vier dagen kosten om te maken. Dat is slechts een onderdeel van het interieur, want om de totale binnencabine samen te stellen, is volgens het merk meer dan 16 weken nodig. Een proces dat het prijskaartje van $ 8 miljoen deels moet verantwoorden.

Achter de stoelen van deze gelimiteerde sportwagen treffen we de alom bekende quad-turbo 8,0-liter W16-turbomotor aan. Deze krachtbron produceert 1.600 pk, voldoende voor een begrensde topsnelheid van 380 km/u. Qua accelereren heeft de blitse bolide slechts 2,4 seconden nodig om de 100 km/u aan te tikken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BUGATTI (@bugatti)

Uitverkocht vóór de officiële onthulling

“De Centodieci brengt alle componenten van het merk Bugatti samen in één buitengewoon pakket: zeldzaamheid, innovatie, erfgoed, vakmanschap en onvergelijkbare prestaties”, zegt Christophe Piochon, president van Bugatti Automobiles. “De hele gelimiteerde oplage van tien was zo gewild bij onze klanten dat het uitverkocht was voordat de Centodieci zelfs maar officieel was onthuld.”

Nu de levering van de Centodieci erop zit, kunnen de werknemer van Bugatti zich focussen op andere modellen, zoals de 99 exemplaren van de Mistral.

cristiano ronaldo bugatti centodieci supercar hypercar Pure Luxe